Doffen irritert over Wigan-mas

Om manglende kamptrening.

(Dagbladet.no): Mange har vært skeptiske til at Kristofer Hæstad startet gårsdagens landskamp mot Bosnia på bekostning av Christian Grindheim.

Innvendingene mot spilleren Hareide ynder å kalle «en kommandosoldat» har først og fremst vært mangelen på kamptrening i Wigan.

For etter et innhopp mot Portsmouth og en svak kamp mot Chelsea ble Hæstad flyttet ned på reservelaget - og der har han holdt til siden.

Lei Wigan-mas

Nå er Doffen lei spørsmål om manglende kamptrening og dårlig form.

- Jeg kan få det samme spørsmålet 10-15 ganger om dagen, så begynner å bli litt smålei det, sier Hæstad.

Han tror heller ikke han har fått dårligere matching på Wigans b-lag enn de hjemlige spillerne har fått gjennom vinterens treningskamper.

- Det er vanskelig å sammenligne, men jeg tror ikke det er noe dårligere nivå her enn i treningskamper på La Manga, sier han.

- Har det tent deg at flere har ment at Grindheim burde spilt?- Jeg har lyst til å spille, og det samme har Christian. Jeg føler ikke at jeg har spilt meg ut av landslaget, sier han.

- Gikk greit nok

Mot Bosnia fikk Hæstad endelig smake på litt førstelagsfotball igjen. Og selv om resultatet var begredelig, var han defintivt blant de bedre av de norske aktørene på banen.

På forhånd hadde han fått oppgaven å markere ut playmaker Misimovic. Den oppgaven løste han tilfredsstillende - for frisparkmålet var det bare Thomas Myhre som kunne gjort noe med.

- Jeg ble jo ikke liggende som noe frimerke, men det gikk greit nok.

- Synes du at du fikk vist at kampformen din ikke har tatt voldsom skade av å spille på reservelaget?

- Det får være opp til andre å bedømme. Det gikk greit, jeg fikk vist litt av det jeg har vist tidligere på landslaget, sier han.

Det hjalp uansett fryktelig lite så lenge Norges EM-sjanser fikk seg et solid skudd for baugen.

- Det er en stor skuffelse. Vi hadde klokkertro på at vi skulle vinne kampen, og er veldig skuffa over at vi ikke klarte det, sier han.