Doffen jubler for VIF-forslag

I fjor måtte Kristofer Hæstad stå over tre kamper på grunn av gule kort. Får Vålerenga vilja si på fotballtinget, slipper han langt billigere unna i år.

Med dagens regelverk tåler en spiller bare tre gule kort før han må stå over en kamp. Deretter må han stå over etter fem gule, og videre etter hver kamp han pådrar seg en advarsel.

I samarbeid med Bodø/Glimt håper Vålerenga nå å få med seg resten av fotball-Norge til å avskaffe dagens ordning. Fotballtinget er norsk fotballs øverste organ, og på tinget som åpner i Stavanger på fredag, skal det stemmes over følgende forslag:

 Karantene først etter fem gule kort. I dag er grensa tre gule.

 Deretter skal ikke en spiller stå over før etter sju gule, ni gule osv.

Om to tredjedeler av fotballtinget vender tommelen opp for forslaget, vil den nye regelen ifølge fotballpresident Sondre Kåfjord inntre umiddelbart.

-  Veldig greit for meg

Kristofer Hæstad lå på delt 3. plass over de fremste kortgrossistene forrige sesong. Han reagerer slik da Dagbladet opplyser om det nye regelforslaget:

-  Det er noe av det lureste jeg har hørt på lenge! Det er veldig greit for meg om de forandrer på den regelen, for slik det er i dag, er det altfor strengt, sier Doffen til Dagbladet.

Med sin energiske spillestil, som kanskje innbyr til gule kort, synes Hæstad han ble ufortjent hardt straffet i fjor.

-  Sånn jeg opplevde det i fjor, fikk jeg mange tullete gule kort som var helt på grensa. Når jeg da i tillegg måtte stå over, ble det bare for dumt.

-  Ble du mer forsiktig av frykt for å måtte stå over?

-  Nei, det tenkte jeg ikke på. Jeg har en spillestil som er på kanten, og vil aldri forandre på det, fastslår Hæstad.

Rart å være imot

Magefølelsen til sportslig leder i Vålerenga, Lars Bohinen, tilsier at forslaget blir vedtatt.

-  På slutten av sesongen er det et stort problem for alle klubbene når viktige spillere må stå over. Selv fire gule kort på 26 kamper er jo ingenting, og karantenene kommer for ofte og for tidlig. Jeg har på følelsen at forslaget vårt går igjennom. Det vil være rart hvis folk skulle være imot, sier Bohinen til Dagbladet.

Han har ingen motforestillinger.

-  Forslaget sikrer kvaliteten på det som skjer på banen. og sørger for at lagene ikke blir tappet for spillere tidlig. Ideelt sett burde det vært sånn at hvis man spilte fire kamper på rad uten å få gult kort, burde man få trukket ett gult som en bonus, mener Bohinen.

FORNØYD: Starts Kristofer Hæstad spiler i gult og ser ofte gult. Men med nye kort-regler blir det færre kamper på tribunen.
VIF-LEDER: Lars Bohinen.