Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doffen skrev hemmelig avtale med Wigan

Er ikke bare lånt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start sier de har lånt ut Kristofer Hæstad til Wigan i et halvt år. Det de ikke sa er at «Doffen» i all hemmelighet skrev under på en treårig intensjonsavtale med engelskmennene, skriver VG.

Ifølge avisen er heller ikke Hæstads personlige betingelsene med Wigan spesielt bra. Det mest kontroversielle er at Hæstad har avtalt sin lønn for de neste tre årene uavhengig av hvordan det går i vårsesongen.

For et halvt år i engelsk fotball får Hæstad ca. 3,5 millioner kroner. Dersom Wigan benytter seg av opsjonen til sommeren vil midtbanespilleren få en årslønn på rundt 7 millioner kroner.

- De økonomiske forpliktelsene kunne sikkert vært bedre, men det ligger i kortene at det blir en reforhandling hvis jeg fortsetter, sier Hæstad til VG.Først utlån, så salg
Samtidig som Hæstad ble lånt ut til Wigan forsvant venstreback Marius Johnsen på utlån til tyske Köln.

Begge spillerne er i all hovedsak eid av lokale investorer i Kristiansand. Dersom de ble solgt til Wigan og Köln på direkten, ville ikke klubben sitte igjen med annet en smuler, skriver VG.

Det er styreleder i Start Toppfotball Erik Solér som har ordnet med avtalene. De sikrer Starts klubbkasse sårt tiltrengte midler samtidig som Solér kan fortelle utålmodige investorer at både Köln og Wigan har opsjoner på spillerne.

Om seks måneder kan investorene «cashe inn», dersom spillerne gjør som forventet i vårsesongen; først utlån, deretter salg, er Starts tanke bak overgangene.

Ingen personlige interesser
Johnsens agent Rune Hauge skal ha blitt holdt helt utenfor utlånsavtalen med Köln. Hæstad var uten agentavtale, men hans tidligere agent Rune Hauge kom på banen med Blackburn som alternativ til Wigan. Ifølge VG vurderte aldri Hæstad tilbudet fra Blackburn.

Erik Solér er lite snakkelysten:

- Ingen kommentar, det er en sak mellom Wigan, Start og Hæstad, sier Solér til VG.

WIGAN HAR OPSJON: Kristofer Hæstads avtale fram til 2010 hos Wigan er allerede klar. Foto: Scanpix
WIGAN HAR OPSJON: Kristofer Hæstads avtale fram til 2010 hos Wigan er allerede klar. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har ingen personlige økonomiske interesser i dette. Jeg har bare jobbet for Start, fortsetter Solér.

(NTB)

image: Doffen skrev hemmelig avtale med Wigan
GAMBLER: Start-styreformann Erik Soler mener avtalene til Hæstad og Johnsen kan gi Start det dobbelte for spillerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!