Doffen skrev hemmelig avtale med Wigan

Er ikke bare lånt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Start sier de har lånt ut Kristofer Hæstad til Wigan i et halvt år. Det de ikke sa er at «Doffen» i all hemmelighet skrev under på en treårig intensjonsavtale med engelskmennene, skriver VG.

Ifølge avisen er heller ikke Hæstads personlige betingelsene med Wigan spesielt bra. Det mest kontroversielle er at Hæstad har avtalt sin lønn for de neste tre årene uavhengig av hvordan det går i vårsesongen.

For et halvt år i engelsk fotball får Hæstad ca. 3,5 millioner kroner. Dersom Wigan benytter seg av opsjonen til sommeren vil midtbanespilleren få en årslønn på rundt 7 millioner kroner.

- De økonomiske forpliktelsene kunne sikkert vært bedre, men det ligger i kortene at det blir en reforhandling hvis jeg fortsetter, sier Hæstad til VG.Først utlån, så salg Samtidig som Hæstad ble lånt ut til Wigan forsvant venstreback Marius Johnsen på utlån til tyske Köln.

Begge spillerne er i all hovedsak eid av lokale investorer i Kristiansand. Dersom de ble solgt til Wigan og Köln på direkten, ville ikke klubben sitte igjen med annet en smuler, skriver VG.

Det er styreleder i Start Toppfotball Erik Solér som har ordnet med avtalene. De sikrer Starts klubbkasse sårt tiltrengte midler samtidig som Solér kan fortelle utålmodige investorer at både Köln og Wigan har opsjoner på spillerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer