Doffen slo lillebror på straffer

Start slo Haugesund 7-6. Tromsø slått ut av Bodø/Glimt.


Klikk her for kampfakta fra kveldens to cupkamper.

Bodø/Glimt - Tromsø 4-2 e.e.o., Haugesund - Start 6-7 e.s.k.

Dagbladet.no): Tromsø og Start er de to bunnlagene i Tippeligaen. I kveld viste de at det ikke er noen tilfeldighet.

Mens Tromsø røk 2-4 mot Bodø/Glimt etter ekstraomganger, måtte Start ha straffer for å slå Haugesund.

Og dramaet var ikke over før begge lag hadde skutt sju straffer hver.

Håland bommet

Da bommet mannen som hadde sendt Haugesund opp i 1-0 tidligere i kampen, Chris Pozniak, for Haugesund.

Start-kaptein Atle Roar Håland bommet på Starts første straffe, og det samme gjorde Gorski for Haugesund.

SCORET PÅ STRAFFE: Kristofer Hæstad holdt hodet kaldt og scoret i straffekonken mot Haugesund. Til slutt vant Start 7-6. Foto: SCANPIX
SCORET PÅ STRAFFE: Kristofer Hæstad holdt hodet kaldt og scoret i straffekonken mot Haugesund. Til slutt vant Start 7-6. Foto: SCANPIX Vis mer

Deretter fulgte lagene hverandre som skygger og scoret på alt fram til Pozniak altså fratok seg selv nattesøvnen. 

Kristofer Hæstad får nok derimot sove godt i natt - etter å slått ut lillebror Morten av cupen.

- Vi spilte på hver vår side, så vi havnet vel ikke i en eneste duell. Men da kampen startet tenkte jeg ikke noe på at jeg spilte mot lillebror. Det er gøy at han gjør det bra for dem, men utover det bryr jeg meg ikke om Haugesund, sier Hæstad til Dagbladet.no. 

Ikke undervurdering  

Han var aldri i tvil om at han ville ta straffe.

- Jeg sa med en gang at jeg ville skyte straffe. Det ble mer dramatisk enn vi kunne tenkt oss, og det er ingen tvil om at vi spilte en dårlig kamp. All honnør til Haugesund, de kjempet oss ut av stilen.

- En liten undervurdering, kanskje?

- Nei. Men vi må være skjerpa, og det var vi ikke.

Doffen slo lillebror på straffer

- Hva gruet du deg mest til: Straffekonk eller The Players-konserten på Tusenfryd?

- He-he. Jeg gruer meg da ikke til Players-konserten, sier Doffen.

Haugesund nær seieren

Start  kom  kraftig på hæla fra start. 

Etter seks minutter headet Chris Pozniak inn 1-0 på corner. Stillingen holdt seg helt til Starts toppscorer Marius Johnsen fortjent trillet inn utlikningen i tomt bur en drøy halvtime før slutt.

Derfra og inn endret kampen karakter - men ikke på den måten man kanskje skulle tro.

Haugesund, som rykket opp fra 2. divisjon i fjor høst, presset Start bakover på banen og hadde en enorm dobbeltsjanse i siste minutt av ordinær tid.

Men Start slapp med skrekken - og måtte ut i ekstraomganger.

Der var frykten for å tape større enn lysten til å vinne, og det hele måtte avgjøres på straffer, hvor Start altså hadde marginene med seg.

TIL-krise

Det hadde ikke Tromsø, som ble det tredje eliteserielaget til å ryke ut av cupens 3. runde.

- Vi vet godt hva Glimt står for. Det er et godt lag som er kapabel til å gi oss kjempetrøbbel, sa Ivar Morten Normark til Avisa Nordland i forkant av kveldens cupmøte mellom Nord-Norges to beste lag - Tromsø og Bodø/Glimt.

TIL-treneren hadde fullstendig rett.

Selv om «Gutan» stilte med sitt aller sterkeste mannskap, med både Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst på topp, er Bodø/Glimt Nord-Norges beste lag.

I hvert fall i kveld.

Selv ikke etter at Sigurd Rushfeldt hadde reddet ekstraomganger ved å utlikne til 2-2 tre minutter før ordinær tid var omme, klarte Tromsø å mobilisere tilstrekkelig.

Sju minutter inn i 1. ekstraomgang stanget Bodø/Glimts gamle målkonge Stig Johansen inn sitt andre mål for kvelden, via en TIL-spiller på streken og i mål.

Håvard Sakariassen ga Tromsø nådestøtet da han la på til 4-2 minuttet etter at dommeren hadde blåst i gang den andre ekstraomgang.

Presset Normark

Dermed tiltar presset mot TIL-trener Ivar Morten Normark. Tromsø ligger aller sist i Tippeligaen med stusselige 10 poeng på 12 kamper, og nå er også drømmen om et cupeventyr over.

Mot Bodø/Glimt tok de faktisk ledelsen etter 11 minutter ved Lars Iver Strand, men Stig Johansen utliknet på straffe ti minutter før pause. Trond Olsen, som er tilbake på Aspmyra etter et mislykket opphold i Lillestrøm, dundret et frispark gjennom muren og i mål snaue 25 minutter før slutt - før Rushfeldt altså utliknet til ingen nytte.

PS! Kjetil Ruthford Pedersen, Kristofer Hæstad, Marius Johnsen, Steinar Pedersen, Alex Valencia og Todi Jonsson scoret på straffe for Start.

<B>INGEN FRELSER:</B> Sigurd Rushfeldt reddet ekstraomganger før Tromsø, men det holdt ikke mot et hardt kjempende Bodø/Glimt.