Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doffen større enn Per Ciljan

Dagbladet.no vurderer kometene opp mot hverandre.

(Dagbladet.no): Kristofer Hæstad (22) og Per Ciljan Skjelbred (18) har sammen med blant andre Christian Grindheim satt en ny standard for norske midtbanespillere. De løper mer enn noen har gjort før dem, de får publikum til å brøle i begeistring - og de får ungjentene til å hyle.

Etter at Ciljan måtte stå over serieåpningen på grunn av smerter i beinet, ventes han tilbake i trøndernes startoppstilling mot Start i kveld.

Det er selvsagt først og fremst en kamp mellom Rosenborg og Start - men også en kamp i kampen mellom Ciljan og Hæstad det er lov til å glede seg til.

Dagbladet.no har forsøkt å måle de to opp mot hverandre, ved å bedømme et sett med kriterier, som duellstyrke, målteft og kondisjon.

Det ble close race. Likevel vurderer vi det dithen at Sørlandet og Start tar kveldens første stikk.

DUELLSTYRKE:

Her er Kristofer Hæstad etter vår mening landets beste. Han er ekstremt flink til å komme raskt opp i motspilleren, og er en utmerket førsteforsvarer og ballvinner. Er berømt for sin struttende brystkasse, og råsterk i kroppen til tross for sin beskjedne høyde. Per Ciljan Skjelbred er noe veikere, og i større grad avhengig av kollektivet. Han pumper jern, og blir garantert tøffere etter hvert som han blir eldre. Usikkert hvorvidt beinbruddet påvirker ham mentalt ute på banen.

Hæstad: Terning 6 Ciljan: Terning 4

KOMETER: Per Ciljan Skjelbred og Kristofer Hæstad var to av de desidert mest spennende tilvekstene i Tippeligaen i fjor. I kveld møtes de på Lerkendal. Foto: Tom E. Østhuus
KOMETER: Per Ciljan Skjelbred og Kristofer Hæstad var to av de desidert mest spennende tilvekstene i Tippeligaen i fjor. I kveld møtes de på Lerkendal. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

KONDISJON:

Kristofer Hæstad har gått mye skadet i vinter, men hevder selv at den fysiske grunnformen er bedre enn noensinne. Den voldsomme duellkraften hans henger nøye sammen med løpskraften, og er normalt en av Doffens store forcer. Gjør det Tom Nordlie liker å kalle «den usynlige jobben». Per Ciljan har i likhet med Doffen også vært mye skadet. Har vanligvis utmerket aksjonsradius, og er i tillegg mer drivende med ballen enn Hæstad. De har til felles at det virker som et løp fra 16 meter til 16 meter ikke koster dem all verden.

Hæstad: Terning 6 Ciljan: Terning 6


MÅLTEFT:

Ingen av dem er akkurat noen Frank Lampard på dette området, men Per Ciljan Skjelbred scoret jevnt og trutt for Rosenborg i fjor høst. Mer nese for målsjanser enn Doffen, og flink til å posisjonere seg. Hæstad scoret altfor lite i fjorårssesongen, og bør med sin enorme løpskapasitet være en garantist for flere mål. I tillegg kan han godt true mer med skudd fra distanse, i stedet for gi å overlate ansvaret til andre på laget.

Hæstad: Terning 3 Ciljan: Terning 4


KREATIVITET:

Det lyser innsats av Doffen - ikke kreativitet. Gjør sjelden det lille ekstra, den pasningen ingen forventet skulle komme. Var imidlertid en driblefant for noen år siden, og er bedre teknisk enn det mange tror. Ciljan har et større teknisk register å spille på. Kunne likevel med fordel gjøre det uventede litt oftere, for forutsetningene er de beste hos 18-åringen.

Doffen større enn Per Ciljan

Hæstad: Terning 3 Ciljan: Terning 4


DISIPLIN:

Doffen er lagspilleren med stor L. En treners drøm på måten at han utfører det han blir satt til å gjøre. Pådrar seg litt mange gule kort - men det må godtas så lenge det er en del av spillestilen hans. Nordlie er opptatt av fast bevegelsesmønster, og det nyter Doffen godt av. Per Ciljan er i likhet med Hæstad svært pliktoppfyllende - samtidig som han kan gjøre ting på egenhånd. At han ofrer seg for laget beviste han 22. mai i fjor, da han ble utvist etter å ha holdt igjen Moldes Kai Røberg som sistemann. - Enten tar jeg ham, eller han er alene gjennom. Jeg valgte å stoppe ham, forklarte Ciljan etterpå.

Hæstad: Terning 5 Ciljan: Terning 5


AUTORITET:

Noen som husker Norges landskamp mot Italia på Ullevaal? Doffen spilte seg inn i alle nordmenns hjerter da han uforskammet respektløst kledde av Italias midtbanestjerne Andrea Pirlo. En kommende kapteinstype i kraft av måten hans står fram på og tar ansvar. Eier midtbanen på sitt beste. Så lenge Ørjan Berg og Roar Strand er i RBK, blir det vanskelig for Ciljan å stå fram som en autoritet på samme måte. Men unggutten kan utvilsomt bli det.

Hæstad: Terning 5 Ciljan: Terning 4

Totalt: Hæstad 28 poeng, Ciljan 27 poeng.

• Din mening: Enig med Dagbladet.no at Hæstad er best - eller er vi helt på jordet?

<B>YNDLING:</B> Per Ciljan Skjelbred har tatt både Trondheim og resten av fotball-Norge med storm. I kveld skal han i aksjon i en viktig kamp for første gang siden beinbruddet.
<B>BEST:</B> Dagbladet.no rangerer Kristofer Hæstad hakket foran Per Ciljan Skjelbred.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling