Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doffen tar på seg hele skylda for VIF-tapet

Spilte fram Rade Prica da Rosenborg tok sin første seier.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

LERKENDAL (Dagbladet): • Rosenborg - Vålerenga 2-0

- Vi vil alltid ta tre poeng mot bunnlagene, sa Klanen før dagens kamp på Lerkendal, men det var Vålerenga som virkelig så ut som bunnlaget i første omgang mot Rosenborg.

Vålerenga skapte én velkvalifisert mulighet og denne ble til gjengjeld avblåst for angrep på keeper etter at Shelton hadde headet over fra tre meter.

Det var imidlertid Rosenborg som var det førende laget. Allerede etter ett minutts spill parkerte Michael Jamtfall fra sin tidligere lagkamerat Andreas Nordvik før han kontant satte ballen i nota.

Scoringen kom etter et langt oppspill fra Daniel Örlund og en presis stuss fra Rade Prica.

- Kampen blir litt spesiell, siden vi kommer under så tidlig og blir jagende, sier Vålerenga-trener Martin Andresen til TV2 etter kampen.

Hæstad: - Min skyld at vi taper Det skal sies at i halvtimen etter dette målet, var det Vålerenga som hadde ballen mest, men uten å skape noe som helst og samtidig framstod de som usikre i det meste de foretok seg.

Etter 30 minutters spill var det derimot slutt.

FORFERDELIG TILBAKESPILL: Kristoffer Hæstad serverte Rade Prica ballen på sølvfat. Svensken takket og bukket.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FORFERDELIG TILBAKESPILL: Kristoffer Hæstad serverte Rade Prica ballen på sølvfat. Svensken takket og bukket. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

En håpløs støttepasning fra kaptein Kristofer Hæstad til en smått ubalansert Freddy dos Santos ble plukket opp av Rade Prica, som satte fart mot Enga-målet og satte ballen iskaldt i mål bak Lars Hirschfeld i buret.

En horribel tabbe av både Hæstad og dos Santos.

- Det er ingen tvil om at det er jeg som ødelegger for laget i dag. Jeg vet ikke hva som skjer, jeg er sikker på at jeg skal spille til Freddy. Jeg tar alt på min kappe, sier en preget Hæstad etter kampen.

- Det er fryktelig dårlig av meg. Det er bare å beklage overfor klubben og supporterne. I dag er det min skyld at vi taper, sier Vålerenga-kapteinen.

Martin Andresen er imidlertid uenig med kapteinen sin.

- Det er på ingen måte hans skyld. Baklengsmålet gjør det enda vanskeligere for oss, men vi lå allerede under. Vi fikk ikke trengt igjennom Rosenborg og de kunne utnytte overgangene, sier Andresen.

Etter 2-0-målet handlet alt om Rosenborg som linet opp sjanse på sjanse i løpet av det siste kvarteret av omgangen. Fredrik Winsnes, Rade Prica, Per Ciljan Skjelbred og Michael Jamtfall hadde alle muligheter til å legge på til 3-0 for trønderne før pause.

Store sjanser Etter pause fortsatte RBK i samme stilen. Innen det var spilt tolv minutter av den andre omgangen hadde Trondheims stolthet hatt tre gode muligheter til å øke.

ORDEN PÅ SAKENE? Jan Jönsson vant sin første kamp som Rosenborg-trener. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ORDEN PÅ SAKENE? Jan Jönsson vant sin første kamp som Rosenborg-trener. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Rade Prica satte et spektakulært brassespark i stanga, Daniel Fredheim Holm holdt på å benytte seg av Hirschfelds sløvhet etter et tilbakespill mens Jim Larsen sendte en heading i stanga og utenfor.

Vålerenga hadde også sine muligheter. Blant annet ble Luton Shelton feilaktig fratatt en scoringsmulighet da Skjelbred snublet foran han inne i sekstenmeteren, med bare Braathen i RBK-målet igjen å slå. Senere fikk Enga også et mål annullert etter at Kristofer Hæstad hadde satt ballen i mål etter et Bojan Zajic-innlegg.

Trippelsjanse Hæstad fikk også en stor mulighet etter rundt 70 minutter spilt, men denne gangen gikk ballen over etter et herlig innlegg fra Shelton.
Etter 80 minutter var det innbytter Gjermund Åsen sin tur til å teste Hirschfeld, men heller ikke han klarte å sende RBK foran med tre, med sitt skudd fra sju-åtte meter.

Helt mot slutten av kampen fikk trønderne en herlig trippelsjanse etter et Prica-frispark, en retur og mye klabb og babb, men det tredje målet ville bare ikke komme.

På en dag hvor Rosenborg tok sin første seier under Jan Jönsson og laget i tillegg spilte sin beste kamp for året, var det nok Alejandro Lago som imponerte mest på Lerkendal. En no-nonsense-midtstopper så ut til å ha vært akkurat det trøndere i poengnød trengte.

Alt er «skönt» Etter kampen var alt bare «skönt» i Rosenborg. Rade Prica sa det og Jan Jönsson sa det. Årets første trepoenger var «skönt».

- Dette var veldig «skönt» for alle. Kampen får en utvikling der vi får en veldig god start. Så har vi problemer en ti minutters tid, men så får vi 2-0. Jeg er ekstra glad for at vi holder nullen i dag, sier Jönsson.

- Vi kan ha startet noe i dag. Rosenborg er ikke friskmeldt, men vi gjorde en god kamp i dag.

Rade Prica var veldig god på topp for Rosenborg i dag, i en kamp der mange unggutter fikk sjansen.

ISKALD: Avslutningen til Prica var upåklagelig, og Lars Hircsfeldt i Vålerenga-buret kunne ikke hindre scoring.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
ISKALD: Avslutningen til Prica var upåklagelig, og Lars Hircsfeldt i Vålerenga-buret kunne ikke hindre scoring. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Det var riktig «skönt». Vi har ventet på seieren i noen omganger. I dag holdt vi det oppe og gjør en bra kamp.

Om tabben til Hæstad:

- Det var bare å takke og ta i mot. Vi kunne vunnet 5-0 i dag, sier Prica.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media