Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Tour de France, Chris Froome:

«Doffen» tror på ny Froome-seier: - Den fyren er jo helt syk i hodet

Tror verken Giro d'Italia eller dopingsaken hindrer lagkameraten i å ta den gule trøya.

FRIKJENT: Chris Froome er frikjent i dopingsaken sin, og hans norske lagkamerat, Kristoffer Halvorsen, tror han kan ta sin femte Tour de France-seier. FOTO: Getty Images/TDW
FRIKJENT: Chris Froome er frikjent i dopingsaken sin, og hans norske lagkamerat, Kristoffer Halvorsen, tror han kan ta sin femte Tour de France-seier. FOTO: Getty Images/TDW Vis mer

(procycling.no): Mandag ble Chris Froome frikjent av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter å ha testet positivt på stoffet salbutamol som blant annet finnes i astmamedisinen Ventolin.

Det skjedde dagen etter at Tour de France-arrangøren, ASO, meldte at de ikke ønsket å ha Team Sky-rytteren på start i Tour de France.

Nå er derimot briten fri for alle anklager, og er klar for å kjempe om sin femte Tour-seier med et meget godt lag rundt seg.

I Sky er Froome lagkamerat med nordmannen Kristoffer Halvorsen. Førsteårsproffen og spurteren er naturligvis ikke med til Tour de France, men gir sin fulle støtte til den regjendende Tour-, Vuelta- og Giro-vinneren.

- Gir aldri opp

Denne sesongen har Froome kombinert Giro d'Italia og Tour de France for første gang, og det er knyttet spenning til hvordan det vil slå ut. Halvorsen holder, som bookmakerne, fortsatt Froome som favoritt til å ta sin femte gule trøye i Paris i slutten av juli.

- Kan Froome ta Tour de France etter den giroen han hadde?

- Ja, det tror jeg. Den fyren er jo helt syk i hodet, så jeg tror han skal greie det. Han viste i giroen at han aldri gir opp, og han pleier ofte å være i bedre form i Tour de France. Så lenge folk ikke velter han eller sånne ting, så tror jeg han kan greie det, sier Halvorsen til procyclig.no.

Froome og Sky har ikke det beste omdømmet på fransk jord. Tidligere år under Tour de France har det vært buing, ukvemsord og urinkasting.

STØTTER FROOME: Kristoffer Halvorsen, her i aksjon under Sveits rundt i juni. Foto: TDW/Getty Sports
STØTTER FROOME: Kristoffer Halvorsen, her i aksjon under Sveits rundt i juni. Foto: TDW/Getty Sports Vis mer

Dette har, ifølge den norske Sky-rytteren, vært til større grunn for bekymring enn den nå avsluttede salbutamolsaken.

- Jeg tror heller at de er redd for folk skal komme å ødelegge for det sportslige, men det tror jeg skal gå greit, forklarer han.

Slakter Tour de France-legende: - Største idioten når det gjelder doping

Sørlendingen trekker videre frem den franske sykkellegendens Bernard Hinaults uttalelser om Froomes dopingsak som potensielt bensin på bålet for allerede sinte, franske supportere langs veien.

Hinault uttalte for omlag to uker siden at Froome ikke burde fått lov til å kjøre touren, og at feltet burde streike hvis han kom på startstreken.

- Når det er sånn at Hinault går ut med det han gjør… Største idioten når det gjelder doping – han nektet jo å bli testa, og så går han ut og vet ikke hva saken handler om en gang. Da føler jeg det er veldig dårlig gjort, også for hele sykkelsporten.