Doffen vil ikke spille mot Start

Vil be Martin om å slippe.

(Dagbladet.no) Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes ble i går kveld presentert som nye Vålerenga-spillere. Doffen var i lang tid koblet til klubben, etter at Start rykket ned i fjor høst.

Han sa tidlig det var uaktuelt å spille i 1. divisjon, selv om han har sterke følelser for klubben.

Nå er han VIF-klar - og han håper han slipper å møte gamleklubben.

- Jeg har vært Start-supporter helt siden jeg ble født, og har utrolig sterke følelser for klubben. Derfor håper jeg å slippe å måtte spille mot Start, sier landslagsspilleren til Fædrelandsvennen.

Tviler på spillefri

Derfor kommer han til å ta kontakt med spillende manager Martin Andresen, hvis de to klubbene en gang møtes igjen. Det kan skje i en eventuell cupkamp kommende sesong - eller i Tippeligaen igjen kanskje allerede om et drøyt år.

- Den dagen vi eventuelt møter Start vil jeg diskutere saken med treneren. Jeg håper jeg slipper å spille, men tviler på at det blir innvilget, sier Hæstad.

Det vil i så fall være en ganske spesiell dispensasjon, hvis han får lov til å se en slik kamp fra tribunen.

NYE FJES: Martin Andresen presenterte i går kveld to nye spillere, Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
NYE FJES: Martin Andresen presenterte i går kveld to nye spillere, Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Under gårsdagens pressekonferanse på Valle sa Andresen at Vålerenga har hentet to klassespillere. Han har jobbet lenge med å få avtalen med Doffen i boks, og var derfor en smule stolt i går kveld.

- At en etablert landslagsspiller kommer til oss er vi glade for. Det er godt at de velger VIF, det kan vi være stolte over, sier Andresen.

- En veldig sterk stall

Tidligere landslagssjef og nåværende TV 2-ekspert Nils Johan Semb sier at det Vålerenga-laget som nå begynner å ta form ser veldig sterkt ut.

- De er i ferd med å få en veldig, veldig sterk stall. En stor sterk spiss med hurtige folk seg. Og en midtbane med Martin, Grindheim, Doffen og Lars Iver Strand. Det ser veldig sterkt ut på papiret, sa Semb til Dagbladet.no i går kveld.

Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen er derimot ikke like imponert. Han mener Vålerenga som følge at de siste signeringene ikke har gjort seg selv til en gullkandidat.

- I hvert fall ikke i mine øyne. De har fått pengesterke investorer, som gir dem mulighet til å handle over en lav sko. Men de vil trenge tid på å få ting til å fungere, det tar tid å bli kjent med hverandre. Det er Martin (Andresen) helt sikkert forberedt på, sa Bruun-Hanssen til Dagbladet.no i går.

VIL IKKE MØTE DE GULSVARTE: Kristofer Hæstad har ikke lyst til å spille mot gamle lagkamerater.