Doffen vil stikke fra Start

Med kunstgress på ny bane.

(Dagbladet.no): Kristofer Hæstad var landslagskomet og en av tippeligaens beste spillere i fjor. Neste sesong kan bli hans siste i Start, skriver Fædrelandsvennen.

Årsaken er mulig kunstgress på klubbens nye stadion, som skal stå ferdig i 2007. 22-åringen vil heller spille for en annen klubb enn å løpe rundt på gummiunderlag i kamp og på trening i Kristiansand.

- Hvis det blir kunstgress på nye Stadion, blir ikke jeg i Start, sier Hæstad til avisa.

Trusselen er virkelig nok, midtbanespilleren er blant dem som misliker sterkt å spille fotball på annet enn gress.

- Jeg vil ikke ødelegge karrieren min. For meg er det uansett ikke bra å trene på kunstgress. Dekket er ikke bra å trene fotball  på. Og det mener alle spillerne i Start, sier Doffen.

Han meldte forfall til landslagets USA-tur på grunn av lyskeproblemer i går. Midtbaneterrieren har slitt med smerter helt siden i sommer, men vintertreningen på nettopp kunstgress har fått problemene til å blusse opp.

I stedet for tur med landslaget drar den lille sliteren til Trondheim for behandling på RBK-klinikken i dag. Der kan han få beskjed om operasjon er nødvendig.

Det er ennå ikke avklart om Starts nye hjemmebane får kunstgress, men eierne har signalisert at de ønsker det.

MELDTE FORFALL: Kristofer Hæstad gir kunstgress skylda for lyskeproblemene han fikk på nytt i januar. Begge foto: Scanpix
MELDTE FORFALL: Kristofer Hæstad gir kunstgress skylda for lyskeproblemene han fikk på nytt i januar. Begge foto: Scanpix Vis mer

• Din kommentar: Hvor viktig er Doffen for Start?

REISER: Ultimatium fra Doffen til Start før klubben bygger ny stadion til 2007.