Doggy reddet festen

TRONDHEIM (Dagbladet): - En veldig interessant spisstype, sier Nils Arne Eggen om Dag Frode «Doggy» Hornseth (20) - den ukjente RBK-helten som reddet 16. mai-festen på Lerkendal.

Før oppgjøret mot Start, visste knapt noen i Trondheim hvem han var. Nå vet alle fotballinteresserte trøndere at 20-åringen fra Koppang er en framtidas mann for Rosenborg.

- Han har det meste, han, sier en tydelig fornøyd trener Nils Arne Eggen. Men han hadde ikke vært Eggen, hvis han ikke også hadde skjenne litt på unggutten.

- Du må få på deg sko med knotter neste gang. Du kan ikke løpe rundt i tøfler. Det får da være måte på å være debutant. Det så ut som du hadde epilepsi utpå der, tordnet «træner'n».

Voksen

Om skotøyet var dårlig, så var det ingenting i veien med beina til Dag Frode Hornseth. De mer rutinerte RBK-spillerne løp omkring som skremte høns, da han ble satt inn på banen 12 minutter ut i andre omgang.

Jyplingen beholdt roen og viste seg oppgaven voksen. Han hadde ikke vært på banen i mer enn 13 minutter, da han gjorde et perfekt mottak, vendte av en spiller og satte inn et nydelig skudd. Det var starten på slutten for Start.

- Det var herlig! Laget sleit da jeg kom innpå, så jeg trodde det ville bli vanskelig å skape noe, sier Dag Frode, som er døpt «Doggy» av RBK-juniorene.

Jubel

Unggutten viste ekte scoringsglede, da han løp mot tribunen, skled ned på knærne og mottok det store 16. mai-publikummets hyllest.

- Jeg har aldri opplevde maken til stemning. Dette er uten tvil det største jeg har vært med på på fotballbanen, sier Hornseth.

Han spilte to og et halvt år for Trysil, før han fikk prøvespille for Rosenborg i fjor. Det gikk så bra at han fikk kontrakt fram til 2004.

- Jeg har ambisjoner om å få en fast plass, men akkurat nå er jeg fornøyd med å komme inn av og til.

- Og du vil spille spiss?

- Ja, det er målscorer jeg er, så det må være spiss, sier han.

Han er i ferd med å avtjene militærtjenesten, men blir student fra neste år.

- Ellers er jeg en rimelig stille og rolig gutt. En sofagris, sier Dag Frode Hornseth.

HELTEN: Det så ut til å rakne fullstendig for Rosenborg, da unggutten Dag Frode Hornseth kom på banen og scoret det viktige 3- 2-målet. Etterpå ble han tiljublet av det store 16. mai-publikummet. - Dette er uten tvil det største jeg har vært med på på fotballbanen, sier 20-åringen.