Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doha skal arrangere friidretts-VM i 2019

Valgt foran Barcelona og Eugene, Oregon.

 VALGT UT:  Doha skal arrangere friidretts-VM i 2019. Bildet er fra Khalifa International Stadium i 2006, hvor det asiatiske mesterskapet ble holdt i 2006. Foto: EPA/STRINGER/NTB Scanpix.
VALGT UT: Doha skal arrangere friidretts-VM i 2019. Bildet er fra Khalifa International Stadium i 2006, hvor det asiatiske mesterskapet ble holdt i 2006. Foto: EPA/STRINGER/NTB Scanpix. Vis mer

Doha er blitt valgt til vertsby for VM i friidrett i 2019. Hovedstaden i Qatar ble valgt foran Barcelona og Eugene, Oregon.

Tildelingen ble offentliggjort av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) tirsdag.

- Jeg er sikker på at Doha vil arrangere et fantastisk VM. Jeg er overbevist om at de er forpliktet gjennom sporten til å utvikle landet og samfunnet, og at de gjør de riktige tingene, sa IAAF-president Lamine Diack.

Doha skal også arrangere fotball-VM i 2022 og har fra før arrangert Asialekene i 2006.

Avgjørelsen kommer etter en uke hvor det kontroversielle valget av Qatar som VM-vert i 2022 har blitt heftig diskutert, men frikjent av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) egen rapport.

Bråket skremte ikke IAAF, som etter et møte i Monaco valgte Doha foran to sterke og tradisjonsrike kandidater i OL-byen Barcelona og Eugene. Doha vant den siste avstemmingsrunden mot Eugene med 15 mot 12 stemmer.

- Jeg er veldig glad for at mesterskapet blir arrangert for første gang i denne regionen. Jeg er trygg på at med støtten fra IAAF vil vi arrangere et av de beste mesterskapene, sa Dohas representant, Saoud Bin Abdulrahman.

Med både fotball- og friidretts-VM, samt Asialekene, stadfester landet sin posisjon i sportsverdenen. Flere sterke stemmer mener også at dette er et steg på veien mot å bli det første Midtøsten-landet som arrangerer OL i 2024.

For å unngå den verste heten vil friidrettsmesterskapet i 2019 bli arrangert i september, som er senere enn vanlig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling