Doha skal arrangere friidretts-VM i 2019

Valgt foran Barcelona og Eugene, Oregon.

VALGT UT:  Doha skal arrangere friidretts-VM i 2019. Bildet er fra Khalifa International Stadium i 2006, hvor det asiatiske mesterskapet ble holdt i 2006. Foto: EPA/STRINGER/NTB Scanpix.
VALGT UT: Doha skal arrangere friidretts-VM i 2019. Bildet er fra Khalifa International Stadium i 2006, hvor det asiatiske mesterskapet ble holdt i 2006. Foto: EPA/STRINGER/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Doha er blitt valgt til vertsby for VM i friidrett i 2019. Hovedstaden i Qatar ble valgt foran Barcelona og Eugene, Oregon.

Tildelingen ble offentliggjort av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) tirsdag.

- Jeg er sikker på at Doha vil arrangere et fantastisk VM. Jeg er overbevist om at de er forpliktet gjennom sporten til å utvikle landet og samfunnet, og at de gjør de riktige tingene, sa IAAF-president Lamine Diack.

Doha skal også arrangere fotball-VM i 2022 og har fra før arrangert Asialekene i 2006.

Avgjørelsen kommer etter en uke hvor det kontroversielle valget av Qatar som VM-vert i 2022 har blitt heftig diskutert, men frikjent av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) egen rapport.

Bråket skremte ikke IAAF, som etter et møte i Monaco valgte Doha foran to sterke og tradisjonsrike kandidater i OL-byen Barcelona og Eugene. Doha vant den siste avstemmingsrunden mot Eugene med 15 mot 12 stemmer.

- Jeg er veldig glad for at mesterskapet blir arrangert for første gang i denne regionen. Jeg er trygg på at med støtten fra IAAF vil vi arrangere et av de beste mesterskapene, sa Dohas representant, Saoud Bin Abdulrahman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer