Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dokken amok - AaFK til cupfinale

Odd drar hjem i skam.

HER KLIKKER DET: Kenneth Dokken mistet fullstendig hodet og sparket ned AaFK-kaptein Johan Arneng mens ballen var et helt annet sted. Dommer Roy Helge Olsen forestok seg ingenting - mens Arneng måtte gå av banen. Foto: TV 2
HER KLIKKER DET: Kenneth Dokken mistet fullstendig hodet og sparket ned AaFK-kaptein Johan Arneng mens ballen var et helt annet sted. Dommer Roy Helge Olsen forestok seg ingenting - mens Arneng måtte gå av banen. Foto: TV 2 Vis mer

||| Aalesund - Odd 1-0

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet.no): Aalesund er i en historisk cupfinale etter 1-0 mot Odd, men kampen ble skjemmet av en grov voldsepisode snaue 10 minutter fra slutt:

Ballen er i spill ute på Aalesunds venstrekant. Rett foran 16-meteren kommer Johan Arneng.

Odds Kenneth Dokken er kun ute etter en ting: Å skade Arneng. Med kraft sparker han ned AaFK-kapteinen så han blir liggende og rulle i sterke smerter. Det tar også lang tid før Odds Steffen Hagen, som har ballen, avbryter spillet. TV-bildene i ettertid viser en svært grov episode som garantert får etterspill.

På gata ville nedsparkingen trolig medført en kraftig bot og ubetinget fengsel.

Dokken selv fikk bli værende på banen etter det brutale overfallet.

Vil ringe Arneng

- Jeg kommer til å ringe Arneng i morgen, beklage og snakke ut om situasjonen, sier Dokken til Dagbladet.

-Er du beredt til å ta straff?

-Jeg har aldri vært innblandet i en slik situasjon før. Så jeg må ha litt tid til å tenke over en eventuell straff fra NFF, sier han.

Arneng var lynende forbannet på Dokken da han forlot banen, og han var ikke spesielt tilgivende etter kampen heller:

-Jeg regner med at det blir en utestengelse etter dette. Selvsagt bør han straffes, sier Arneng til TV 2.
AaFK-kapteinen kunne ikke spille videre, og det er liten tvil om at Norges Fotballforbund vil reagere på Dokkens voldshandling.

Dommeren så det ikke

Dommer Roy Helge Olsen beklager at han ikke oppfattet situasjonen.

- Når jeg kommer bort, hører jeg spillere si at han er blitt sparket ned. Jeg kommuniserer med fjerdedommer og assistentdommerne mine, men uheldigvis var det ingen av oss som fikk det med seg. Hadde jeg sett det, ville han selvfølgelig blitt utvist, sier Olsen til Dagbladet.

Han varsler imidlertid at nedsparkingen vil bli rapportert til NFF.

- Det gjør det selvsagt, så blir det opp til forbundet, sier han.

AaFK var best

Når gulroten er muligheten til å bringe klubben til dens første cupfinale, er det kanskje ikke så rart at hjemmelaget stormet i angrep.

Men at Odd skulle la de holde dette trykket hele første omgang, er heller merkelig.

De første ti minuttene begynte med at Aafk stadig nærmet seg større og større sjanser. Rett før klokken viste 15 spilte minutter spilte Tor Hogne Aarøy presist frem til Demar Phillips. Bare en litt svak ballkontroll hindret at ballen kunne feies i mål. To minutter senere måtte Arni Gautur Aarason la refleksene hindre et hard skudd på kloss hold fra Alexander Mathisen.

Utover omgangen ble det klart at Odd overhodet ikke var på hugget. De trykket ikke til i forsvar. Heller ikke fremover. Passivt spill er beste beskrivelse.

Mellom 34 og 35 spilte minutter hadde Aalesund to store sjanser. Den ene var et skudd som keeper Aarason fikk avverget med en beinparade i ren refleks. Rett før pause var Tor Hogne Aarøy på farten igjen. Denne gang headet han like over mål. Odd hadde bare en kvalifisert sjanse i løpet av hele omgangen.

Aarøy matchvinner

Andreomgangen ble en fortsettelse av første. Aafk var laget som virkelig ville oppleve historie på egen grunn. Selv om presisjonen og teknikken ikke var i høyklasse, var innsatsviljen omtrent over evne.

59 minutter ut i semifinalen kom målet de oransjekledde massene ventet på. Fredrik Carlsen gikk med ballen fra midtsirkelen, slo på kant. Ballen kom tilbake presist og der snublet Tor Hogne Aarøy den over streken.

Odd Grenland kjørte deretter på med folk fremover. Aafk kom til flere gode kontringsmuligheter, men i de fleste tilfellene stoppet det opp når viljen til angrep overgikk evnen til ivrige Aalesund-spillere.

I kampens 90. minutt var Odd nær utlikning. Men keeper Lindegaard leste hvor Peter Kovacs plasserte skuddet sitt, og reddet en historisk cupfinale for AaFK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling