Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dokken utestengt resten av sesongen

For sparket mot Johan Arneng.

||| (Dagbladet.no): Kenneth Dokken er utestengt av Norges Fotballforbund til 6. november etter at han sparket ned Johan Arneng i semifinalen i cupen torsdag.

Det betyr at Odd-spilleren mister resten av sesongen på grunn av suspensjon, i og med at Tippeligaen avsluttes med den 30. serierunden 1. november.

Dommerkvartetten fikk ikke med seg opptrinnet som skjedde like utenfor AaFKs 16-meter. Det gjorde imidlertid tv-kameraene, og dermed kunne Doms- og sanksjonsutvalget gripe inn i etterkant.

-  Doms- og sanksjonsutvalget legger til grunn at Kenneth Dokken begår en alvorlig overtredelse av regelverket ved at han sparker ned Arneng, og at det dermed foreligger slike særlige grunner for suspensjon som loven krever, begrunner Doms- og sanksjonsutvalget i en uttalelse på fotball.no.

Klubb og spiller har blitt meddelt suspensjonen i kveld og har fått to uker på å vurdere om de skal påanke avgjørelsen.

- Alvorlig
Fotballpresident Sondre Kåfjord medgir at det er en kraftig reaksjon fra Norges Fotballforbund sin side, men understreker at dette var den mest graverende hendelsen av en rekke stygge episoder i det siste.

- Det må man si at er en forholdsvis streng utestengelse, men det var ikke noen pen opplevelse vi hadde på stadionet i går. Vi har hatt noen episoder i det siste og denne var den mest alvorlige, sier Kåfjord til NTB.

- Jeg skjønner utvalget som nå sier fra at vi ikke vil ha slike ting. Vi kan ikke ha det sånn. Vi skal være fri fra dette i fotball, fortsetter Kåfjord.

Ba om unnskyldning

Dokken tok kraftig selvkritikk konfrontert med egen oppførsel etter kampslutt, og understreket overfor Dagbladet i dag at han har sviktet som forbilde for barn og unge.

- Yngre fotballspillere har oss som forbilde og jeg svikter i rollen som det da jeg gjorde dette. Det er veldig viktig å fortelle dem at dette er helt uakseptabelt, sa Dokken til Dagbladet.

Dokken tok også kontakt med Arneng dagen derpå for å be om unnskyldning for nedsparkingen - en unnskyldning som ble akseptert.

- Kenneth har ringt og var veldig lei seg, han angret og beklaget det inntrufne. Det setter jeg stor pris på og respekterer, sa Arneng i formiddag.

Verken Kenneth Dokken eller Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har besvart Dagbladet.no sine henvendelser i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling