«Dolket i ryggen»

TRONDHEIM (Dagbladet): Kjell Arve Husby føler seg dolket i ryggen - og dolken fra Vebjørn Rodal svir verst. Da hjelper det ikke at OL-mesteren, på direkte spørsmål fra Dagbladet, sier han fortsatt regner den sparkede treneren som sin venn.

- Jeg tror Rodal skal lete veldig lenge for å finne en venn i Husby etter dette, sier suksesstrenerens advokat, Morten Kjensli, til Dagbladet.

Han var meget forbannet etter å ha sett TV-innslagene fra Rodals pressekonferanse på Lilletorget hotell i Trondheim.

  • Der sparket Rodal sin mangeårige trener for åpent kamera.

- Husby føler seg dolket i ryggen, og den dolken som kommer fra Vebjørn Rodal svir verst. Det er vel sånn med dem som kjenner hverandre, de treffer hjertet nærmest, for de vet hvor det sitter, sier advokat Kjensli.
Han forteller at Husby er temmelig utslått, mest som følge av hvordan dette går inn på familien. I tillegg er Husby forferdelig bitter på den beslutningen som Rodal har tatt.


Sparken på telefon

- Vebjørn Rodal hadde ikke engang guts nok til å gi Husby denne beskjeden ansikt til ansikt. Det var en kortvarig mobiltelefonsamtale han skjenket den mannen som har trent ham siden han var 16 år, sier Kjensli.
Etter det Dagbladet har fått opplyst, sparket OL-mesteren sin suksesstrener i løpet av en mobiltelefonsamtale på to og et halvt minutt.

- Så det var takka. Husby har trent fram en 16 år gammel guttevalp til å bli olympisk mester, og viet livet sitt til det, og da burde man kunne forvente en litt større lojalitet, sier Kjensli.

Han mener at Rodal iallfall kunne ventet i fjorten dager, til Husby har fått komme fram med sin versjon.

Ingen tung dag

Vebjørn Rodal ønsket ikke å framstå som en nedtrykt mann på pressekonferansen. Han betegnet riktignok gårsdagen som «en vanskelig dag», men etter den offisielle delen av pressemøtet sa han følgende:
- Jeg tenker ikke på dette som en spesielt tung dag. Det er bare en beslutning jeg måtte ta.

OL-mesteren har vurdert forholdet til Husby i flere måneder, men ikke følt seg sikker på beslutningen om å avslutte samarbeidet før de siste dagene.

- Pr. i dag er jeg sikker på at dette er en riktig beslutning, sier Rodal.
- Er beskyldningene mot Husby udiskutable?

- Det vil jeg ikke kommentere av personhensyn.
- Har du hørt Husbys versjon av saken?

- Det vil jeg ikke kommentere. Mine opplysninger har jeg fått fra flere av de parter som er involvert i konflikten.
- Er du ikke med din beslutning med på å dømme Husby?

- Det er viktig å presisere at jeg ikke feller en dom, men avslutter et samarbeid.
- Dolker du ikke i ryggen en som ligger nede?

- Nei, for meg er det viktig og absolutt nødvendig å ta denne beslutningen for å komme videre, sier Rodal.

Han ønsker ikke å svare på Dagbladets spørsmål om han med sin beslutning har valgt side i konflikten, men det er liten tvil om at Husby oppfatter det slik.

Advokat Morten Kjensli har en klar formening om bakgrunnen for Rodals beslutning:
- Jeg tror Rodal er seg selv nok, og at han bare tenker på sin egen situasjon, og at han ikke evner å ta hensyn til andre personer som har betydd masse for ham i ti år, sier advokaten til Dagbladet.

<B>SLUTT:</B> Vebjørn Rodal forlater sin egen pressekonferanse der han ga sin trener gjennom mange år, Kjell Arve Huseby, sparken.