Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Døm meg etter fem kamper»

Etter dager med nerver og innesluttet atferd kom Pål Arne Fagernes (28) tilbake til virkeligheten i går morges. Det var som om lufta hadde gått ut av hanskene.

BENIDORM (Dagbladet): - Jeg innrømmer at jeg tenkte tanken på at jeg kunne dumme meg ut, sier han til Dagbladet mindre enn 12 timer etter golvinga av stakkars Peter Simko.

- Når nervene var der, tenkte jeg mye annet også. Men det slapp heldigvis rett før kampen - jeg ble skjerpet og bestemt.

- Da matchen var over, tok jeg en dusj, spiste middag med folkene rundt meg, gikk og la meg og sov godt.

Sjelden dagen derpå

Det er kanskje ikke så mye å gruble over når man bare har bokset 25 sekunder. Sjøl når man aldri har gjort det før, er ikke et voksent brytetak og et par voldsomme svinger mye å repetere bak tvangslukkede øyelokk. Og derfor hadde ikke Pål Arne Fagernes proffboksernes våkenatt etter den brutale debuten i bokseringen.

Sjøl rastløsheten og den indre uroen han har båret med seg fra den ene sjølpåførte skandaleoverskriften til den andre - og det var mange som var villige til å vedde penger på at det kunne komme en til med seier i Benidorm Palace lørdag kveld - virket begravd.

Dagen derpå - altså den i går etter kvelden i forveien - kan derfor noteres som en av de sjeldne. Likeså guttens atferd. For det var ingen hele-verden-er-mot-meg-kar som møtte Dagbladet ved bassengkanten utenfor hotellet.

I den grad Pål Arne Fagernes kan framstå som en myk mann, så var han nettopp det i går morges.

Myk.

Og ydmyk.

- Jeg skal fortsette med boksing fordi jeg har begynt, sier han.

- Jeg skal fortsette fordi det må avsluttes. Og så får vi se hva det blir til - jeg har fortsatt alt å lære. Det eneste jeg er sikker på, er at jeg slår hardt nok.

Ber om tid i ringen

- Han er bedre til å slå hardt enn han er til å bokse teknisk, sier trener Harald Skog.

- Og det er jo ingen vits i å være svak når du er så sterk som Pål Arne. Men mye læring gjenstår - nå er vi bare glade for at han klarte å komme seg i ringen. Og ikke minst - at han vant.

- Døm meg etter fem kamper - eller ti, sier Pål Arne Fagernes før det kommer et brått rush av stolthet: - Jeg tror ikke det er mange som hadde tatt meg lørdag kveld - jeg tror ikke det er mange som hadde stått for det KO-slaget heller.

- Men det er nok mange der ute som ikke hadde blitt truffet av den bomben du eksploderte i ansiktet på Peter Simko?

- Det er et godt poeng. Og det er derfor jeg må lære mer, sier Pål Arne Fagernes.

DAGEN DERPÅ: Pål Arne Fagernes ved bassengkanten til hotellet i Benidorm. - Jeg tror ikke det er mange som hadde tatt meg lørdag kveld, sier den boksende spydkasteren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media