KRITISK: Zinedine Zidane har ikke hatt stort å glede seg over så langt i VM, verken fra Frankrike eller her på kampen til foreldrenes fødeland Algerie. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
KRITISK: Zinedine Zidane har ikke hatt stort å glede seg over så langt i VM, verken fra Frankrike eller her på kampen til foreldrenes fødeland Algerie. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

- Domenech er ingen leder, han velger bare spillerne

Zidane refser Frankrikes trener og spillere.

|||Zinedine Zidane kritiserer Frankrikes VM-spillere for ikke å spille som et lag, og mener at landslagssjef Raymond Domenech ikke er noen leder.

- Jeg så intet lagspill. Spillerne må legge egoene til side. De spilte ikke for hverandre. Det nytter ikke når alle prøver å gjøre alt på egen hånd, sa han til Canal+ søndag.

Zidane førte Frankrike til VM-gull i 1998 og til EM-gull i 2000. I neste VM ble Frankrike utslått i gruppespillet da Zidane slet med skade. I 2006 ledet han igjen «Les Bleus» til finale, men laget tapte på straffespark etter at Zidane ble utvist.

Mange mente at det egentlig var Zidane som bestemte taktikken i 2006, ikke Domenech.

- Domenech er ingen leder, han bare velger spillerne. Han bør konsentrere seg om å få spillerne til å spille som et lag, men til syvende og sist er det spillerne som må vise hva de duger til ute på banen, sa Zidane.

Frankrikes tropp skal være herjet av indre konflikter, og laget har ikke overbevist verken i VM-oppkjøringen eller i 0-0-kampen mot Uruguay i VM.

(NTB)

SLAKTES: Landslagssjef Raymond Domenech. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
SLAKTES: Landslagssjef Raymond Domenech. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer