GOD KAMP: Vålerenga-trener Ronny Deila dirigerte sine elever til en overlegen seier hjemme mot Haugesund på Intility Arena.
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
GOD KAMP: Vålerenga-trener Ronny Deila dirigerte sine elever til en overlegen seier hjemme mot Haugesund på Intility Arena. Foto: Fredrik Hagen / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien: Vålerenga slo Haugesund

Dominant Vålerenga tok langt steg vekk fra nedrykksstriden

Vålerenga herjet med Haugesund i hengekampen.

  • Vålerenga - Haugesund 3-0 (2-0)

VALLE (Dagbladet): Vålerenga begynner å bli varme på sin nye arena og har vunnet to strake der etter at de slo et tamt Haugesund-lag på nylig navngitte Intility Arena.

Seieren var kun Engas andre seier på de siste ti eliteseriekampene, men tok laget et langt steg vekk fra den verste nedrykksstriden. Hovedstadslaget er nå oppe på tiendeplass og har fem poeng ned til Aalesund og Tromsø.

Vålerenga gjennomførte en svært god kamp foran et entusiastisk hjemmepublikum på om lag ni tusen tilskuere.

Stengel sikker

Ivan Näsberg fikk kampens første mulighet. På en corner dukket venstreback opp på bakre stolpe, men headingen strøk utenfor stolpen til Per Kristian Bråtveit.

Det lille gjestene fra Haugesund skapte var Liban Abdi delaktig i. Den tidligere utenlandsproffen hadde en god avslutning reddet av Adam Larsen Kwarasey, og halvveis i omgangen var Stølås fremme med et godt innlegg i Abdis retning som Jonathan Tollås Nation holdt på å skli inn i eget mål for å hindre Haugesund-spissen.

Vålerenga var det beste laget i første omgang og skapte etterhvert flere sjanser. En flott stikker fra Juklerød fant Kjelsrud Johansen, men Bråtveit var raskt ute og reddet.

På den påfølgende corneren ble Vålerenga-kaptein Christian Grindheim dratt ned i feltet av Alexander Stølås. Fra straffemerket gjorde ikke Herman Stengel noen feil og sendte Vålerenga i føringen.

Vålerenga fortsatte å styre og fikk nå også rom til å kontre. Kun en god redning av Bråtveit hindret hjemmelaget etter en flott opprulling av Stengel og Grindheim ga Robert Lundström sjansen fra om lag 16 meter.

Robert Lundström var til stadighet et godt angrepsvåpen for Vålerenga. Høyrebacken utnyttet ofte store rom på sin side og slo flere gode innlegg. Svensken ble fortjent kåret til banens beste av hjemmesupporterne.

SJELDEN JUBEL: Vålerengas Henrik Kjelsrud Johansen jubler for sin 2-0-scoring, hans første ligamål for sesongen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
SJELDEN JUBEL: Vålerengas Henrik Kjelsrud Johansen jubler for sin 2-0-scoring, hans første ligamål for sesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Et nydelig innlegg fra Robert Lundström falt ned på bakerste stolpe og Kjelsrud Johansen stupte frem og headet ballen utagbart forbi Bråtveit. En flott scoring av Vålerenga-spissen.

24-åringen er ikke kjent for sin målfarlighet og dette var hans første seriemål denne sesongen. På 75 seriekamper står Kjelsrud Johansen med kun 4 seriemål i Eliteserien.

Målscoreren hadde en av sine beste kamper på topp for Vålerenga og jobbet like hardt for laget som er hans varemerke. Gjøvik-gutten var et konstant faremoment og kunne og burde ha scoret flere enn det ene han tegnet seg for.

Vålerenga dominerte fullstendig og kunne hatt langt flere mål. I starten av den andre omgangen fant nok et Lundström-innlegg Kjelsrud Johansen. Inne foran mål trillet han ballen til Grindheim, som burde ha satt spikeren i kista foran Klanen.

Så slapp Bråtveit et ikke alt for vanskelig innlegg i stolpen, før han gjorde opp for seg med en strålende redning på et skudd fra en alltid tilstedeværende Kjelsrud Johansen.

Perlescoring

Det var Simen Juklerød som stod for kveldens flotteste prestasjon da han satte kronen på verket for Vålerengas opptreden.

Lundström fant Juklerød på hjørnet av sekstenmeteren. Kantspilleren fintet seg inn i feltet forbi to haugesundere og skrudde ballen opp i lengste kryss. En fantastisk scoring av 23-åringen.

For Haugesunds del var kampen en stor skuffelse. Rogalendingene hadde sjansen til å klatre helt opp i ryggen på Molde og Brann i medaljekampen, men var i realiteten aldri i nærheten ved denne anledningen.