- Dommen er feil

Borgarting lagmannsrett fastslår at Morgan Andersen jukset med reiseregninger som NISO-sjef. Andersen mener dommen er feil - og han ville gjort akkurat det samme i dag.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Morgan Andersen gledet seg til å presentere boka «Da fagbevegelsen inntok idretten» på gårsdagens pressekonferanse. Men alt handlet om dommen i lagmannsretten som påfører NISO en kostnad på 1,3 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger.

Ærlige vitner?

NISOs tidligere markedssjef Thorleif Norum fikk sparken fordi han hadde ført fiktive reiseregninger. Norum hevdet at Morgan Andersen hadde bedt ham gjøre dette, og mente seg feilaktig avskjediget. Bare tull, hevdet NISO og Andersen og fikk medhold i tingretten. Men Norum anket og ble trodd på alle punkter i lagmannsretten.

«[...] vitneførselen har vist at det må legges til grunn at Morgan Andersen så sent som i 2001 ikke har vært fremmed for å gi godtgjørelse i form av fiktive reiseregninger», står det i dommen.

- Jeg synes dommen er feil. Det kommer jeg til å stå for til jeg dør. Jeg spør meg om alle vitnene svarte ærlig i retten, sier Andersen som i fjor høst gikk fra NISO til direktørjobb i Lyn.

Norum ble tilkjent 350000 kroner i erstatning. NISO må i tillegg ut med 950000 kroner i egne og motparts saksomkostninger.

Angrer ingenting

- Jeg kan si rett ut at jeg har veldig god samvittighet. Om samme sak hadde dukket opp i dag, hadde jeg gjort akkurat det samme som da. Men vi burde gjort ting mye raskere da vi oppdaget at noe var galt. Men vi valgte å være snille og ta menneskelige hensyn. Det var tydeligvis en stor tabbe, sier Andersen.

DOMMERTABBE: Nåværende Lyn-direktør Morgan Andersen føler seg grovt feildømt for juks med reiseregninger i tida som NISO-sjef.