IKKE BARE MORSOMT: Det gikk hett for seg på sidelinja i småguttekampen i Sverige. Dette bildet er fra Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE BARE MORSOMT: Det gikk hett for seg på sidelinja i småguttekampen i Sverige. Dette bildet er fra Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Barnefotball

Dommer Albin (19) fikk slengt «Er du dum i hodet?» mot seg på småguttekamp. Da fikk han nok. Nå hylles han for reaksjonen

Sveriges beste dommer, Jonas Eriksson, hyller Albin Collin etter han avbrøt kampen.

(Dagbladet): Ekle scener utspilte seg under en småguttekamp for 10-åringer i Sverige forrige helg.

Men det var ikke på banen det gikk over stokk og stein. Det er det som skjedde på sidelinja som fikk dommeren Albin Collin (19) til å reagere.

Sinte foreldre

Dommeren fikk oppleve at det kokte over for foreldre og ledere på sidelinja under under Roslagscupen I Sverige. De gikk til personangrep mot dommeren.

19-åringen forklarer:

- Det var en kamp hvor det ene laget gikk tøffere inn i duellene enn det andre. Treneren på det ene laget mente jeg blåste av for lite, men jeg mener at det ikke var behov for å blåse mer enn jeg gjorde, forklarer Collintil UNT, som først omtalte saken.

Mot slutten av kampen så en leder på det ene laget rødt. Lederen løp inn på banen og begynte å kjefte på dommeren. Collin forklarer til Dagbladet at han ble kalt en dårlig dommer fordi han ikke blåste frispark. Samtidig ropte en fra sidelinja «Er du helt dum i hodet?».

EKKEL OPPLEVELSE: Men Albin Collin hylles for måten han taklet situasjonen på. Foto: PRIVAT
EKKEL OPPLEVELSE: Men Albin Collin hylles for måten han taklet situasjonen på. Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg opplevde situasjonen som opphetet og skremmende, men jeg forsøket å holde meg rolig for å roe ned foreldrene på sidelinja, sier han til Dagbladet.

Collin ga beskjed om at han kom til å avbryte kampen hvis lederen ikke gikk av banen.

Det gjorde han ikke.

- Jeg måtte avbryte kampen, men jeg gjorde det som jeg var tvunget til å gjøre, sier dommeren.

Dommerstøtte

Collin er klubbdommer, og forteller at han aldri har opplevd noe liknende tidligere. Mange ville kanskje vegret seg for å fortsette å dømme etter en slik situasjon, men for 19-åringen er det stikk motsatt:

- Jeg vurderer å fortsette mer seriøst som dommer etter all oppmerksomheten jeg har fått, sier han.

Hendelsen har fått stor oppmerksomhet i Sverige. Flere medier har skrevet om saken. Men for dommeren er det viktigste at han har fått støtte av Sveriges beste dommer: Jonas Eriksson.

Til UNT sier FIFA-dommeren at det var tøft gjort å avbryte kampen og at foreldre trenger hjelp for å beholde en bedre stemning under kampene.

FIFA-dommeren ringte også til Collin for å hylle avgjørelsen:

- Jeg ble sjokkert over at han ringte. Jeg takket og sa det var stort for meg. Han var veldig koselig og skal også sende meg en spesiell dommerdrakt som en belønning. Det er stort.

HYLLET COLLIN: Sveriges beste dommer, Jonas Eriksson. Foto: NTB Scanpix
HYLLET COLLIN: Sveriges beste dommer, Jonas Eriksson. Foto: NTB Scanpix Vis mer