Dommer ba spillerne dra til helvete, kastet fløyta og gikk av banen

- Æ har fan ikke reist hit førr å få kjeft av noen satans snørrunga, ropte dommeren.

FORLOT BANEN:  Det kokte over for dommeren under lokaloppgjøret mellom Bodøkameratene og Strandkameratene tirsdag kveld. ILLUSTRASJONSFOTO: Aleksander Andersen / NTB scanpix
FORLOT BANEN: Det kokte over for dommeren under lokaloppgjøret mellom Bodøkameratene og Strandkameratene tirsdag kveld. ILLUSTRASJONSFOTO: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Oppgjøret mellom Bodøkameratene (Bokam) og Strandkameratene tirsdag kveld endte på en merkverdig måte for alle spillere, skriver Bodø Nu.

Det var temperatur under hele oldboyskampen i Nordland, men da det gjensto tre minutter av 7-er-kampen på Sandhornøya toppet det seg, og endte det med kjefting og at dommeren forlot banen.

Da dommeren ikke blåste frispark for det en stygg Bokam-takling, reagerte en av Strandkam-spillerne sterkt. Det fikk det til å koke over dommeren som dømte oldbys-oppgjøret, forteller Bokams keeper, Jørn Anders Jørgensen til nettavisen. 

Først ba dommeren spillerne reise til helvete, før han kastet fløyta si og gikk av banen - uten at kampen var blåst av.

- Jævla drittunga! På sin vei ut av banen, sørget dommeren for å si hva han virkelig mente.

- Dokker e en gjeng med jævla drittunga, æ har fan ikke reist hit førr å få kjeft av noen satans snørrunga! Æ fær fan mæ heim, ropte dommeren ifølge Bokams keeper.

Da episoden skjedde gjensto det ikke mer enn tre minutter av kampen, og spillerne var derfor ivirge på å få spilt ferdig kampen.

Jørn Anders Jørgensen forteller at en av spillerne løp etter dommeren og måtte bruke det Bokam-keeperen kaller «barnepsykologi» for å overbevise dommeren om å dømme de resterende minuttene.

Redningsvest-fløyte Ifølge Bokam-keeperen merket de at dommeren ikke var særlig motivert for å dømme oppgjøret. Dommeren som egentlig var satt opp til å dømme kampen var ikke klar over at han skulle dømme, så en dommervikar ble sendt istedet.

- Det var spesielt. Han blåste egentlig ganske lite, og ingen hørte fløyta uansett. Han hadde ikke vanlig dommerfløyte, den lignet mer på ei sånn redningsvest-fløyte. Vi måtte spørre om det var ei panfløyte, sier Jørgensen.

Dommeren selv sier til Bodø Nu at han ble lei av at fotballspillere tror at de kan det meste.

- Jeg fikk en telefon 50 minutter før kampen startet, med spørsmål om jeg kunne dømme. Det var høy temperatur underveis, og fotballspillere generelt har vel en tendens til å tro at de kan det meste. Det vet jeg av erfaring fra da jeg selv spilte, sier han.

- Kommer du til å dømme flere kamper?

- Det får vi se på.

Til tross for utskjellinga, roser laglederen til Bokam dommeren for å stille opp på så kort varsel, og håper han vil stille opp flere ganger.

Dommeransvarlig i Nordland fotballkrets, Kjell Nikolaisen, opplyser til Bodø Nu at det ikke vil bli gjort noe med saken, foruten om kretsen mottar en rapport fra et av lagene.

Har du noen gang opplevd lignende dommerhistorier? Fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet.