Dommer blåste for hands - ble slått bevisstløs

Voldsepisode i 6. divisjon.

Dommer Odd Høyland ble i helgen slått bevisstløs av en Orstad-spiller i 6. divisjonsoppgjøret mellom Undheim og Orstad.

Dette er den andre alvorlige voldsepisoden på én uke i lokalfotballen i Rogaland. For litt over en uke siden måtte en spiller på Eigers guttelag opereres for kjevebrudd etter å ha blitt slått ned av motspiller fra Sandnes Ulf.

Daglig leder Odd Svensen i Rogaland Fotballkrets mener det er tilfeldig at kretsen nå må behandle to stygge saker på sitt styremøte tirsdag kveld.

- Vi ser veldig alvorlig på slike ting, og styret vil behandle sakene ut fra gjeldende retningslinjer, sier Svensen til Stavanger Aftenblad.

Ifølge vitner startet helgens episode rundt 20 minutter ut i 2.omgang, da dommeren blåste straffe til Undheim for det han mente var en hands. Orstads spillere var ikke enige i avgjørelsen fra dommer Høyland fra Kåsen.

Det toppet seg da en Orstad-spiller ga dommeren et slag midt i brystet. Vitner sier dommeren falt om og hadde pusteproblemer.

- Jeg ba spilleren om å flytte seg, men han svarte med å skjelle meg ut og dytte meg to ganger. Da jeg dro opp det røde kortet, smalt det. Det svartnet for meg, og jeg var borte i ett par minutter, forklarer den rutinerte dommeren.

Etter ett par minutters hvile fortsatte Høyland kampen etter at spilleren ble vist bort fra stadion. Dommeren kommer ikke til å politianmelde saken.

(NTB)