Dommer ble spyttet på av 16 år gammel spiller

Etter 20 år med dømming legger han opp umiddelbart.

 LEGGER OPP:  Etter å ha blitt spyttet i fjeset av en 16 år gammel spiller, slutter Roger Hagbø som dommer etter 20 år. Foto: Privat
LEGGER OPP: Etter å ha blitt spyttet i fjeset av en 16 år gammel spiller, slutter Roger Hagbø som dommer etter 20 år. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Roger Hagbøs dommerkarriere fikk en brå slutt mandag kveld, da en 16-årskamp i Romsdal endte med at en av spillerne spyttet 51-åringen i ansiktet.

Da var det ti minutter igjen av kampen, og dermed blåste Hagbø av kampen tvert - og bestemte seg for å slutte som dommer på flekken.

Episoden topper Hagbøs 20-år lange karriere i negativ forstand, hvor han også har vært linjedommer både 1.-divisjon og dømt masse kretskamper, skriver Romsdals Budstikke.

- Dette er desidert det verste jeg har opplevd. Aldri opplevd makan. Og jeg føler at oppførselen hos spillere bare blir verre og verre, uten at lagledere tar tak, sier Roger Hagbø til Dagbladet. 

Spyttet i ansiktet Hagbø forteller til Dagbladet at han tidligere i kampen først ga kapteinen på det ene laget gult kort for en stygg takling. Kapteinen svarte da med å komme med ukvemsord og snakke stygt til dommeren. Da spilleren ikke ga seg, fikk han se det røde kortet.

Litt senere fikk en annen lagkamerat marsjordre.

- Den andre situasjonen var at det var at en spiller springer etter og sparker ned en rival bevisst. Jeg tilkalte han da til meg og ga han rødt kort. Han sto rett foran meg, og spytta meg da rett i ansiktet, forteller Hagbø om episoden som nå gjør at han ikke orker å dømme mer.

Og med ti minutter igjen, på stillingen 12-5, fant Hagbø ut at han ikke ville fullføre kampen.

- Så da stoppet jeg kampen og gikk. Og da fant jeg ut at jeg ikke gadd mer. Da tenkte jeg at nok er nok, sier dommeren som dømmer for Molde Fotballklubb. 

Fått beklagelse
Ifølge Romsdals Budstikke vil Hagbø nå fullføre de to siste kampene han er satt opp på, før det er helt slutt. Men Hagbø er ikke redd for at han skal få fritidsproblemer etter dommerkarrieren.

- Jeg har fritid og helger som jeg godt kan bruke på noe annet enn dette. Jeg sitter også i dommerkomiteen og er dommerkontakt, så jeg har nok å drive på med ellers, forteller 51-åringen til Dagbladet.

Roger Hagbø sier at han har skrevet en rapport til Nordmøre og Romsdal Fotballkrets, men at han også har fått en beklagelse.

- Jeg har fått en beklagelse fra klubben, og de sier at de vil ta tak.

Dommeren mener at oppførselen fra fotballspillere på banen fører til at det blir vanskeligere å få opp nye og yngre dommere. Selv er han glad det var han som erfaren dommer som opplevde spyttingen.

- Jeg er glad det var meg og ikke en ung og uerfaren dommer som opplevde dette, for da ville han nok aldri dømt igjen, sier Hagbø.