Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommer blir utestengt for å sparke spiller

Han har etter å ha sett videobilder innsett at kollisjonen var et uhell.

SPARK: Tony Chapron omgis av Nantes-spillere etter at han sparket forsvareren Diego Carlos i sinne over en kollisjon som viste seg å være et rent uhell. Nå er dommeren utestengt i tre måneder. Foto: David Vincent, AP / NTB scanpix
SPARK: Tony Chapron omgis av Nantes-spillere etter at han sparket forsvareren Diego Carlos i sinne over en kollisjon som viste seg å være et rent uhell. Nå er dommeren utestengt i tre måneder. Foto: David Vincent, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske fotballdommeren som sparket en spiller under en toppseriekamp ble torsdag utestengt i tre måneder.

Tony Chapron (45) sparket Nantes-spiller Diego Carlos i slutten av Ligue 1-kampen mot Paris Saint-Germain 14. januar. Det gjorde han etter at de to kolliderte slik at dommeren falt.

Chapron ga også spilleren rødt kort, men dagen etter ba han om unnskyldning og sa at hans reaksjon på kollisjonen var «klønete» og «upassende».

Han har etter å ha sett videobilder innsett at kollisjonen var et uhell.

Tre måneder

Frankrikes fotballforbund suspenderte Chapron inntil videre, og torsdag forklarte han seg for disiplinærkommisjonen med en advokat som støtte. Det endte med at han ble utestengt i tre måneder, med ytterligere tre måneder betinget.

Noen uker før hendelsen offentliggjorde Chapron at han akter å legge opp som dommer ved sesongslutt.

Han har dømt i fransk toppserie siden 2004 og har ledet flere enn 400 kamper, deriblant cupfinalen i 2014. I oktober dømte han en kamp i kinesisk eliteserie.

(NTB)

Video av opptrinnet kan du se i denne saken:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!