Dommer-Ditlefsen utfordrer TV 2s Mini til løpsduell

Får masse støtte-sms-er etter skaden.

(Dagbladet.no): Da Dagbladet.no møtte Jonny Ditlefsen (43) etter kampen mellom Vålerenga og Molde på søndag, var den sympatiske toppdommeren svært lei seg.

Forrige sesong gikk fløyten på grunn av en korsbåndsskade, og nå hadde han nettopp måttet avbryte kampen på Ullevaal, på grunn av muskelavrivninger midt i venstre legg.

- Det var utrolig smertefullt. Først fryktet jeg at det kunne være en akillesskade og at jeg mistet hele sesongen igjen. Men nå ser det ut til at jeg kan være tilbake allerede om fire uker, sier en glad Ditlefsen til Dagbladet.no i dag.

Skaden skapte oppstyr

Dagene som har gått siden søndag, har vært svært spesielle for den erfarne pipeblåseren.

Saken om den skadde dommeren har vært blant de mest leste på Dagbladet.no de siste dagene, og Ditlefsen har mottatt svært mye støtte fra kjente og ukjente.

- Det har vært en vanvittig pågang fra folk flest, være seg kollegaer og supportere fra flere lag. Antakelig har jeg fått 50-60 sms-er, og i tillegg kommer henvendelser per telefon og mail, forteller Mo i Rana-mannen.

- Hva skriver og sier folk?

AU, AU: Det hører med til sjeldenhetene at dommere blir liggende nede med skade, men det skjedde altså Jonny Ditlefsen under søndagens møte mellom Vålerenga og Molde. Årsaken var helt sikkert ikke uthaling av tid. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
AU, AU: Det hører med til sjeldenhetene at dommere blir liggende nede med skade, men det skjedde altså Jonny Ditlefsen under søndagens møte mellom Vålerenga og Molde. Årsaken var helt sikkert ikke uthaling av tid. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Det er oppmuntringer. Folk skriver at de håper det går bra, at de tenker på meg og at de håper skaden ikke er alvorlig. Jeg vet ikke hva denne voldsomme medfølelsen skyldes, men kanskje kan det ha sammenheng med at dommere får mye kritikk til vanlig.

- Ja, hvordan håndterer en dommer rosen, da - dere får jo ellers bare kjeft?

- Hehe, det er veldig uvant. Jeg har aldri opplevd maken. Men det er uansett veldig hyggelig å vite at folk bryr seg. Det gir meg ekstra lyst til å komme tilbake, svarer han.

Samtidig som støtteerklæringene har strømmet inn, er det også denne gangen mange som har gjort seg morsomme på dommerens bekostning.

- Enkelte av spøkene går på at du filmet?

- Hehe, ja. Men jeg filmet altså ikke. Alle som hadde sett leggen min i dag, ville ha forstått det, ler Ditlefsen, med henvisning til hevelsen i foten.

Utfordrer Mini til duell

I TV 2s fotballstudioer er det flere ganger blitt spøkt med skaden. Blant annet er det blitt antydet at dommeren kunne være i dårlig form. 

Dommer-Ditlefsen utfordrer TV 2s Mini til løpsduell

- Jeg hørte at noen antydet at skaden skyldes dårlig form, men jeg har bestandig vært godt trent. Iallfall så tror jeg at jeg skulle klart å springe fra alle i TV 2s studio, humrer Ditlefsen, som understreker at han tåler å bli spøket med. 

Likevel utfordrer han Mini, som representant for TV 2, til duell. Ditlefsen kjenner den frittalende fotballeksperten litt etter å ha dømt ham i lokalfotballen i Nordland.

- Så du tror du kunne ha slått Mini?

- Hmm, det kommer litt an på hvor lang distansen er, sier dommeren.

Det samme sier Jakobsen, som understreker at spøkene ikke var vondt ment.

- Ditlefsen er definitivt ikke i dårlig form, men jeg stiller gjerne opp til duell. Men det må bli maks 60 meter. Du kan hilse Jonny og si at jeg aldri sprang noe mer enn 40 meter i strekk da jeg var aktiv. Så 400 meter, for eksempel, blir altfor mye, mener den tidligere RBK-vingen.

Hansken er uansett kastet, og Dagbladet.no lover å følge opp når Ditlefsen er tilbake på banen.

- JEG FILMET IKKE: Toppdommer Jonny Ditlefsen avviser blidt spøkene om at han filmet da han måtte avbryte kampen mellom Vålerenga og Molde på søndag.
TAR IMOT UTFORDRINGEN: - Men jeg sprang maks 40 meter i strekk under fotballkamper, sier Jahn Ivar Mini Jakobsen, her i kamp mot Real Madrid i 1999. Derfor vil han ikke springe særlig lenger hvis han skal løpe om kapp med Jonny Ditlefsen.