Dommer døde av skadene etter å ha blitt slått ned på banen

Spiller siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En fotballdommer døde tirsdag av skadene han pådro seg under en kamp i Detroit, Michigan. Kamplederen var i ferd med å dele ut et rødt kort i et amatørligaoppgjør, da én av spillerne slo ham ned. 

Det melder nyhetsbyrået AP

Spilleren er nå siktet for grov legemsbeskadigelse, med intensjon om å volde stor skade. Siktelsen kan endres etter hvert som bevismateriale hentes inn. 

Fulgte VM - Jeg snakker på vegne av alle vennene hans når jeg sier at vi er fullstendig knust. Dette er en meningsløs måte for en flott fyr å miste livet, sa en tidligere klassekamerat av dommeren ifølge AP

Kamplederen skal ha dømt fotball i nesten 20 år, og var en av pådriverne i vennegjengen for å samles og se USA spille VM-kamper. 

Hendelsen ryster et USA som de siste ukene har fått virkelig smaken av «soccer», som en følge av landslagets gode prestasjoner i VM.

Sliter med rekruttering Dommeroverfallet er ikke unikt.  

I april 2013 ble en dommer slått ned av en 17 år gammel spiller under en kamp i Utah, og døde etter en uka i koma. 

En 20 år gammel dommer ble drept, lemlestet og halshugget av tilskuere, etter at han selv hadde knivstukket og drept en av spillerne under en fotballkamp i Brasil i fjor. 

For to år siden ble en assistentdommer slått ihjel i Nederland. Den gangen ble seks tenåringer og faren til en av spillerne dømt for drap. 

Også i 2002 ble en dommer drept etter å ha vist ut en spiller - da i Uruguay.

Barry Mano er leder for NASO, den nasjonale dommerorginsasjonen i USA. Han sier dette denne ukas drap er den siste i en lang rekke urovekkende hendelser, som etter hvert gjør det vanskeligere å rekruttere dommere.

- Vi har problemer med å få unge menn og kvinner til å starte som dommere. Det er ikke så rart når man hører om sånne episoder, og det er dét som er årsaken, sier Mano ifølge AP

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer