Dommer døde av skadene etter å ha blitt slått ned på banen

Spiller siktet.

(Dagbladet): En fotballdommer døde tirsdag av skadene han pådro seg under en kamp i Detroit, Michigan. Kamplederen var i ferd med å dele ut et rødt kort i et amatørligaoppgjør, da én av spillerne slo ham ned. 

Det melder nyhetsbyrået AP

Spilleren er nå siktet for grov legemsbeskadigelse, med intensjon om å volde stor skade. Siktelsen kan endres etter hvert som bevismateriale hentes inn. 

Fulgte VM - Jeg snakker på vegne av alle vennene hans når jeg sier at vi er fullstendig knust. Dette er en meningsløs måte for en flott fyr å miste livet, sa en tidligere klassekamerat av dommeren ifølge AP

Kamplederen skal ha dømt fotball i nesten 20 år, og var en av pådriverne i vennegjengen for å samles og se USA spille VM-kamper. 

Hendelsen ryster et USA som de siste ukene har fått virkelig smaken av «soccer», som en følge av landslagets gode prestasjoner i VM.

Sliter med rekruttering Dommeroverfallet er ikke unikt.  

I april 2013 ble en dommer slått ned av en 17 år gammel spiller under en kamp i Utah, og døde etter en uka i koma. 

En 20 år gammel dommer ble drept, lemlestet og halshugget av tilskuere, etter at han selv hadde knivstukket og drept en av spillerne under en fotballkamp i Brasil i fjor. 

For to år siden ble en assistentdommer slått ihjel i Nederland. Den gangen ble seks tenåringer og faren til en av spillerne dømt for drap. 

Også i 2002 ble en dommer drept etter å ha vist ut en spiller - da i Uruguay.

Barry Mano er leder for NASO, den nasjonale dommerorginsasjonen i USA. Han sier dette denne ukas drap er den siste i en lang rekke urovekkende hendelser, som etter hvert gjør det vanskeligere å rekruttere dommere.

- Vi har problemer med å få unge menn og kvinner til å starte som dommere. Det er ikke så rart når man hører om sånne episoder, og det er dét som er årsaken, sier Mano ifølge AP