Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommer fikk beklagelse etter fransk slag

Forbundet avdramatiserer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges håndballforbund har i kveld lagt ut en kort meldnig på handball.no, der de avdramatiserer episoden mellom den norske dommerduoen Kenneth Abrahamsen og Arne M. Kristiansen og en fransk lagleder.

De første rapporterene i norsk media fortalte at de norske VM-dommerne ble angrepet ute på byen i Köln. Det ble også hevdet at det var Abrahamsen som ble slått.

«Faktum er at Kristiansen fikk et slag på skulderen torsdag kveld, og det skjedde på hotellet der dommere og spillere bor,» skriver håndballforbundet i kveld.

- Vi følte det var behov for å få lagt det ut på våre nettsider etter å ha vært i kontakt med Abrahamsen og Kristiansen. Normalt gjør vi ikke det i slike tilfeller, men denne saken har vel fått litt store dimensjoner, sier forbundets pressekontakt Kirsten Birkeland til Dagbladet.no.

Misforståelse

Det som ikke avvises var at slaget kom fra en fransk fysioterapeut som forvekslet de norske dommerne med det svenske dommerparet som dømte semifinalen mellom vertsnasjonen Tyskland og Frankrike.

Svenskene annulerte et fransk mål rett før kampslutt, og dermed gikk Tyskland til finalen.

Birkeland sier at misforståelsen ble oppklart og slaget mot Kristiansen beklaget - så vidt hun har forstått umiddelbart etterpå. Dermed akter ikke NHF å forfølge saken videre.

FIKK KRITIKK: Arne M. Kristiansen (i bakgrunnen i gul trøye) og kollega Kenneth Abrahamsen fikk den spanske benken mot seg under kvartfinalen mot Tyskland. Foto: AP/Scanpix
FIKK KRITIKK: Arne M. Kristiansen (i bakgrunnen i gul trøye) og kollega Kenneth Abrahamsen fikk den spanske benken mot seg under kvartfinalen mot Tyskland. Foto: AP/Scanpix Vis mer

IHF vurderer sanksjoner

Det internasjonale håndballforbundet vurderer imidlertid om de skal gå videre med saken. IHFs administrative leder Frank Birkefeld bekreftet i dag overfor TV 2 at den norske dommeren ble fysisk angrepet.

- Et medlem av den franske delegasjonen slo ham, sier han.

Birkefeld vil foreløpig ikke si noe om hva som blir konsekvensen av episoden.

- Jeg vil ikke si at alt er mulig, men her er det mange tenkelige utfall, sier han.

FIKK BEKLAGELSE: Arne M. Kristiansen (t.v.) og Kenneth Abrahamsen fikk en beklagelse fra franskmannen som slo etter å ha forvekslet dem med de svenske dommerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!