Dommer glemte å vise ut spiller: - Kaos og spillere i harnisk

Skandale i 1. divisjon.

• Mjøndalen - Kristiansund 2-2

(Dagbladet): Det ble en dramatisk slutt på dagens 1. divisjonskamp mellom Mjøndalen og Kristiansund.  Kampen endte 2-2, men bortelaget var heldige i sluttminuttene.

Kristiansund-spiller Espen Næss Lund fikk nemlig sitt andre gule kort mot slutten av kampen, men det gikk hus forbi dommer Per Erik Haugen som lot Næss Lund være tre minutter ekstra på banen før han husket å dra fram det røde kortet.

- Det ble litt kaotisk. Jeg fikk ikke det røde kortet jeg egentlig skulle ha, så da fortsatte vi bare å spille, sier Espen Næss Lund til Dagbladet.

Hjemmelagets spillere protesterte høylytt på dommeren, som til og med tok en tur bortom fjerdedommeren Haakon Magan før spillet gikk videre.

I harnisk - MIFs spillere og trenere er i harnisk. Er dette grunnlag for protest? skriver Drammens Tidene-journalist Magne Jordan Nilsen på Twitter.

Han følger opp:

 MJØNDALEN-TRENER:  Vegard Hansen tapte to poeng i opprykksstriden. Foto: NTB Scanpix
MJØNDALEN-TRENER: Vegard Hansen tapte to poeng i opprykksstriden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det verste er at dommer var borte hos 4. dommer i kaoset som oppsto da Næss Lund ikke ble vist ut, men heller ikke han hadde kontroll.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen var skuffet over avgjørelsen:

- Alle  forsto at han skulle vært utvist. Speakeren sa det, spillerne visste det. Det røde kom først etter tre minutter etter at jeg ga fjerdedommeren beskjed for andre gang, sier Hansen til Dagbladet.

Tungt Han legger til:
- Det er rart og vanskelig å forstå at dette kan skje. Spesielt etter dommeren ble gjort oppmerksom på det. Det er uforståelig. En ting er å ta feil, men det er noe helt  annet å ikke sjekke det opp,  sier Hansen.

De to lagene kjemper fortsatt om opprykk til Tippeligaen, og ligger á poeng etter dagens kamp.

Bruntrøyene fikk utligningen på overtid, men gikk glipp av tre minutter ekstra med en spiller mer.