Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dømmer i Rosenborgs favør

Kjetil Rekdal raser mot dommeren etter 1-3-tap.

FRESER IGJEN:  Kjetil Rekdal mener Rosenborg har fått dommerhjelp i over 20 år.
FOTO: ERIK BIRKELAND / Dagbladet
FRESER IGJEN: Kjetil Rekdal mener Rosenborg har fått dommerhjelp i over 20 år. FOTO: ERIK BIRKELAND / Dagbladet Vis mer

ÅLESUND:(Dagbladet): Etter en halv time kom situasjonen som ble kveldens mest omtalte. Dommer Kjetil Sæhlen dømmer straffe til RBK etter at ballen ble skutt i siden av hånden på Jonathan Nation Tollås. Video fra situasjonen viser at hånden var inntil kroppen.

- Sånn det har vært i 20 år. Tvilstilfeller har gått i Rosenborgs favør, freste Kjetil Rekdal til TV 2 i pausen.

Det er ikke nye toner fra AaFK-treneren - og i TV 2s studio serverte Bengt Eriksen følgende syrlighet om Rekdals påstand:

- Man blir litt forsynt.

Publikum la uansett RBK for hat, og buet for den minste ting resten av kampen. Rekdal utdypet sin påstand overfor journalistene da tapet var et faktum.

- Jeg spurte dommeren om han var sikker, og det var han. Jeg vet ikke hva kriteriene er for dommerne i Norge. Skal de dømme på den situasjonen må de dømme på alt å være konsekvente, sier han ifølge Sunnmørsposten.

RBK tok styring AAFK lot seg ikke affisere av baklengsmålet umiddelbart, men utover i kampen virket oppgaven tyngre. På Rosenborg var Per Ciljan Skjelbred dominerende og kledde av AAFK ved en rekke angrepsforsøk. Rosenborg var hissige på å erobre ball fra Aalesund omgangen gjennom. AAFKs forsøk ble for spede.

Bare sekunder før pause, økte Morten Moldskred  ledelsen. Den tidligere AaFK-spilleren fikk ballen fra Prica, rundet to mann og banket ballen i mål bak Grytebust.

Redusering Rekdal byttet ut Jonathan Parr med Kjell Rune Sellin i starten av andre omgang. Rosenborg fortsatte å dominere banespillet og AAFK virket mer og mer tunge i beina. Begge lag jobbet seg frem til delvis store sjanser, uten den alt for store spenningen. Kampen var fortsatt preget av Rosenborgs straffespark, sett fra hjemmepublikums side.

Etter 66 minutter slo Per Siljan Skjelbred gjennom til Moldskred. Fra skrått hold skjøt han via en AaFK-spiller og i mål.

Kampen var kjørt for AAFK som måtte trøste seg med en redusering elleve minutter senere. Michael Barrantes fikk klem på et innlegg inne i Rosenborgs 16-meter. Det siste kvarteret ble en kontrollert affære. Rosenborg styrte kampen inn og sikret seg tre meget viktige poeng i kampen avansement opp fra bunnsjiktet av tabellen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media