Dommer jaget i pølsebua

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Klasse B: Cantalao (Peru)- Eid IL 0-1. Et omdiskutert straffespark i siste spilleminutt sendte superambisiøse Cantalao ut av Norway Cup. Etter å ha blåst av kampen søkte dommeren tilflukt i kiosken fem meter fra sidelinja.

- Jeg følte meg truet. Jeg skjønte at her ville det skje noe på vei ut av banen, forteller dommer Arild Jensen fra Andebu i Vestfold.

Jensen forteller at en av laglederne til Cantalao spyttet ham på beinet. Deretter kastet lederen en bøtte vann på dommeren, etter Jensens oppfatning for å skjule at han hadde spyttet.

- Spillerne kom løpende, og den ene linjedommeren gikk bak ryggen min for å hindre dem i å angripe meg, forteller Jensen.

Dommeren ble knuffet og skjelt ut av frustrerte peruvianske spillere og lagledere, som forsto at håpet om finaleplass var knust.

- Følte meg liten

- Jeg følte meg veldig liten, sier Jensen, som kom seg i sikkerhet bak de frivillige funksjonærene i kiosken.

Med ett minutt igjen å spille var stillingen 0-0, og det sto 1-1 i hjørnespark. Dermed ble den omdiskuterte straffesituasjonen avgjørende for utfallet av 32-delsfinalen.

Slik oppfattet Arild Jensen det som skjedde:

- En Eid-spiller hadde ballen i straffefeltet. Han forsøkte å runde en spiller ved å gå ut av feltet, men ble holdt igjen. I denne situasjonen spratt ballen opp i hånden til Eid-spilleren, og Cantalao-spillerne ville ha frispark. Men jeg hadde allerede blåst straffe for holdingen.

Cantalao-leder Ernesto Labarthe har et helt annet syn på det som skjedde:

Fortvilte peruvianere

- Vår lagkaptein gjorde ikke noe galt, det var motspilleren som tok hands, sier han til Dagbladet.

Han er fortvilet over tapet som betyr at turneringen er over for de seiersvante peruvianerne.

- Det er ikke riktig at et lag som reiser så langt får turneringen ødelagt av dommeren, sier Labarthe.

Arild Jensen mener han aldri hadde noe valg:

- En tilskuer sa jeg var tøff som ga det straffesparket. Jeg var ikke tøff. Som dommer kan jeg ikke gjøre annet en det jeg mener er rett. Hadde jeg latt være å blåse, hadde det jo gått ut over Eid. Det ville vært like feil, sier han.

<B>OPPRØRT:</B> Cantalo-leder Ernesto Labarthe (i midten) er fortvilet over tapet i Norway Cup.
<B>REDD DOMMER:</B> Arild Jensen følte seg truet og gjemte seg i pølsebua.