Dommer-klaps kan sende Wenger på tribunen

FA vil straffe Arsenal-sjefen.

RASENDE: Denne utskjellingen av fjerdedommer Martin Atkinson kan koste Arsene Wenger en kamp på tribunen - samt 75 000 kroner. Foto: David MoirREUTERS
RASENDE: Denne utskjellingen av fjerdedommer Martin Atkinson kan koste Arsene Wenger en kamp på tribunen - samt 75 000 kroner. Foto: David MoirREUTERSVis mer

|||(Dagbladet): Arsenal-manager Arsene Wenger var rasende da seieren glapp på overtid av tilleggstida borte mot Sunderland på lørdag.

Nå vil fotballforbundet (FA) straffe franskmannen for hans oppførsel etter kampslutt.

Wenger klappet ifølge Press Association fjerdedommer Martin Atkinson sarkastisk på ryggen etter Darren Bents utlikningsmål og han var fortsatt forbannet over ekstratida da han møtte pressen etter kampen.

- Jeg vet at dommeren kan legge til mer enn fire minutter, det er jo «minimum fire minutter». Men det skjedde ingenting i de fire minuttene som kan forsvare ytterligere tillegg, sa Arsenal-sjefen.

Da Bent fikk nettkjenning var det spilt i 94 minutter og 11 sekunder. Det var et tillegg Wenger mente det ikke var grunnlag for.

Det var ikke den eneste avgjørelsen dommerteamet tok som franskmanenn var uenig i. Ved flere anledninger markerte han sin misnøye med sarkastisk gester mot kampleder Phil Dowd og fjerdedommeren.

FA mener Wenger brukte et «fornærmende og/eller støtende språk» og at «opptreden hans var upassende». Forbundet skriver på sin hjemmeside at det er snakk om måten han snakket til dommeren etter kampen som har ført til at de innstiller på straff.

Wenger har nå fram til torsdag å legge fram sin side i saken, hvis han ønsker å anke beslutningen. Tar han straffen til følge, må han tilbringe én kamp på tribunen samt betale ei bot på 75 000 kroner.

PÅ OVERTID AV TILLEGGSTIDA: Arsene Wenger så ingen grunn til at dommertrioen ikke blåste av kampen etter 94 minutter. Foto: David Moir/REUTERS
PÅ OVERTID AV TILLEGGSTIDA: Arsene Wenger så ingen grunn til at dommertrioen ikke blåste av kampen etter 94 minutter. Foto: David Moir/REUTERS Vis mer