Dommer kollapset på banen

Det oppsto uhyggelige scener da Elfenbenskysten møtte Etiopia til kvalifiseringskamp til afrikamesterskapet tirsdag.

Dommeren Charles Bulu kollapset i kampen mellom Elfenbenskysten og Etiopia. Vis mer
Publisert

Elfenbenskysten tok imot Etiopia i en kamp som til slutt endte 3-1 til hjemmelaget. Men det er ikke resultatet som snakkes om etter kampen.

Etter 80 minutter begynte dommer Charles Bulu å vise tegn til at han var dårlig. Bulu fikk raskt hjelp til å gå av banen, men før han nådde helt ut av banen, kollapset han.

Ute på banen fikk dommeren raskt behandling, før han ble båret ut og kjørt i ambulanse til det lokale sykehuset. Det skriver fotballnettstedet Goal.com.

34-åringen skulle i utgangspunktet ikke dømme kampen, men da den opprinnelige dommeren testet positivt for covid-19, måtte ghaneseren steppe inn.

Man skulle kanskje tro at fjerdedommeren kunne steppet inn, men ettersom han selv var fra Elfenbenskysten, kunne han ikke dømme kampen. Derfor måtte den kenyanske linjedommeren kaste flagget og ta rollen som hoveddommer - riktignok etter lengre tids diskusjon.

Seint onsdag kveld meldes det om at tilstanden til FIFA-dommeren er stabil. Et bilde publisert på Twitter viser Bulu i tilsynelatende god form på sykehuset.

Elfenbenskysten vant kampen 3-1 og sikret med det en plass i afrikamesterskapet. Også motstander Etiopia er klare for mesterskapet.

Elfenbenskysten har vunnet mesterskapet to ganger - sist i 2015 da de slo Ghana på straffer i finalen. Også i 1992 gikk de hele veien. Også da med seier over Ghana i finalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer