SKULLE VÆRT RØDT: Dommer Svein Oddvar Moen innrømmer at Aliou Coly skulle hatt rødt kort da han taklet Jakob Orlov i kampen mellom Kristiansund og Brann.Video: Fotball Media Vis mer

Eliteserien:

Dommer Moen innrømmer feil: - Skulle vært rødt kort

Coly slapp for billig.

(Dagbladet): Kristiansund - Brann 1-0.

Dommer Svein Oddvar Moen innrømmer at Aliou Coly skulle hatt rødt kort da han taklet Jakob Orlov i kampen mellom Kristiansund og Brann i går kveld.

Coly fullførte bevegelsen med stor kraft etter å ha klarert ballen unna, og traff Orlov høyt på leggen med knottene først.

Brann-fansen likte dårlig det de så, men Coly slapp med gult kort for forseelsen.

- Ja, etter å ha sett den taklingen på TV, ser vi at det skulle vært rødt. Coly er klokkeklart på ballen, men gjennomfører med en slik kraft og med et slikt treffpunkt på leggen til Orlov, at det nok er rødt kort, sier Svein Oddvar Moen til Bergensavisen.

- Men der og da vurderer vi det til gult. Fotball går fort, og avgjørelsen må tas der og da. Men jo da, det er ingen tvil i ettertid om at kraften og gjennomføringen gjør at det burde vært gitt rødt, sier han.

Billig

Orlovs lagkamerat Sivert Heltne Nilsen var blant dem som reagerte sterkt etter Colys takling, og fikk gult kort sjøl også.

- Det billigste gule kortet jeg har fått noen gang. Og jeg har fått mange gule kort, sa Heltne Nilsen til Bergensavisen i går.

Skuffa

Sverre Økland avgjorde oppgjøret til hjemmelagets fordel da han satte ballen i mål fra straffemerket.

Brann står nå med én seier, én uavgjort og ett tap på de tre første kampene i årets serie.

- Nå er jeg veldig skuffa. Jeg skulle gjerne hatt poeng, men sånn er fotball. Kristiansund har to sjanser og scorer på den ene, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til MAX etter kampen.

Han innrømmet at det ikke var noen toppkamp fra Brann sin side, og at man ikke vinner kamper om man ikke setter sjansene sine.

- Da vinner de på straffesparket. Det er skuffende, men ikke mye å gjøre noe med.