Dommer-Rune håper Drillos ryker

Norges beste fotballdommer, Rune Pedersen, ble VM-klar i dag, og pipeblåserens første kommentar var av det muntre slaget: - Jeg håper Norge ryker ut tidlig, slik at jeg kanskje kan få dømme en av de avsluttende kampene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Egentlig mener jeg det ikke. Jeg håper Norge går hele veien, sier en svært fornøyd og spent Rune Pedersen til NTB.

I dag kom beskjeden om at han er en av 34 dommere og 33 linjedommere i verden som ble funnet god nok til å dømme sommerens fotball-VM i Frankrike.

- Det er helt fantastisk, jeg har drømt om dette. Selv om jeg følte at sjansene var gode, vet en aldri noe sikkert før man har det skriftlig. Det har jeg nå, fortsetter Pedersen.

Merittert

Rune Pedersen er en av Norges mest meritterte dommere. Han har dømt flere internasjonale kamper og er den eneste som kan skilte med tre norske cupfinaler.

- Men fjorårets semifinalekamp i cupvinnercupen mellom Liverpool og Paris St. Germain er nok det foreløpige høydepunktet i karrieren, røper 34-åringen, som debuterte i eliteserien i 1987. Forbundsdommer ble han to år tidligere.

Pedersen er ikke skremt av det internasjonale nivået, og han har ingen betenkeligheter med å være skyteskive for opptil 80 000 tilskuere med sterke meninger om riktig dømming.

Ny overraskelse?

- Jeg reagerer jo litt når jeg ser hvordan andre dommere blir behandlet hvis de gjør tabber, men tenker ikke på det når jeg er utpå der. Redd for å ta avgjørelser er jeg ikke, og jeg står for det jeg har gjort uansett om avgjørelsene er riktige eller gale, hevder Pedersen.

I slutten av mars møter han de øvrige VM-dommerne i Paris. I en uke skal de gå gjennom regelverk og oppførsel på banen. Men allerede neste helg kan det dukke opp nok en hyggelig overraskelse. Da er Rune Pedersen en av dommerne som skal lede kvartfinalene i mesterligaen eller en av de øvrige europacupene.

(NTB)

TIL FRANKRIKE:</B> Sprint/Jeløy-dommeren Rune Pedersen er en av 34 hoveddommere fra hele verden som skal dømme under sommerens fotball-VM i Frankrike. Her er han i aksjon under fjorårets NM-semifinale mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer