Dommer Staberg: - Ja, det var straffe

Innrømmer feil.

(Dagbladet.no): Det så ut som bare Mikael Dorsin var enig med dommer Per Ivar Staberg på Ullevaal i går kveld. Morten Berre fikk ikke straffe da han sto fanget i armene til RBK-backen, og Kjetil Rekdal fastslo etter kampen at VIF-laget hans ble snytt.

I dag er også Staberg enig med Vålerenga.

- Ja, det var straffe. Nå har jeg fått sett det mange ganger på TV, og den holdingen er sånt vi må ta, sier Staberg til Dagbladet.no.

I går sa Harstad-dommeren til Dagbladet.no at han måtte dømt fire-fem straffer dersom han skulle gitt en ellevemeter til Berre.

- Står du fast på det?

- Det blir litt svart-hvitt sånn du framstiller det der, fordi denne situasjonen skiller seg ut. Morten Berre har ballen, med de fordeler det gir. I de andre situasjoner er det snakk om dueller i feltet, sier Staberg.

Fikk NFF-beskjed

Han innrømmer at det kom en telefon da NFF-dommersjef Rune Pedersen i dag tidlig. Fra offisielt hold skal holding alltid straffes.

SKULLE FÅTT ELLEVEMETER: Morten Berre ble holdt av Mickael Dorsin på Ullevaal i går. Straffe, sier dommer Per Ivar Staberg i dag. For VIF er det synd han sa nei i går kveld. Foto: Scanpix
SKULLE FÅTT ELLEVEMETER: Morten Berre ble holdt av Mickael Dorsin på Ullevaal i går. Straffe, sier dommer Per Ivar Staberg i dag. For VIF er det synd han sa nei i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Joda, jeg har snakket med Rune. Han er veldig klar på at holding skal slås ned på.

- Kommer du til å ringe Vålerenga og beklage?

- Nei, de leser vel avisa de også. Og den situasjonen var ikke noe tema etter kampen, blant spillere og trenere.

Staberg understreker at situasjonen var vanskelig for ham i går, han så ikke hvor lenge Dorsin hadde tak på Berre.

- Jeg ser han går i bakken, men jeg vurderte det som greit, sier Staberg.NFFs dommersjef Rune Pedersen sier han alltid prater med dommerne dagen etter runden, og bekrefter at Staberg fikk beskjed om at avgjørelsen hans på Ullevaal var feil.

- Sånn jeg ser det var det straffe, sier Pedersen til Dagbladet.no.

Korrekt på Åråsen

Pedersen kan ikke på samme måte gi Viking rett i siddisenes klager på Åråsen i går kveld.

- Ut i fra det vi har sett, så var det korrekt straffespark med påfølgende rødt kort til Viking. Vi så også et raskt frispark der, der dommeren ble spurt om å få ta det. Det er i riktig, sier dommersjefen.

• Din kommentar:
Bra at dommere innrømmer feil?

INNRØMMER FEIL: Staberg ble helt sikker på at han tok feil da han så episoden enda en gang på TV i dag tidlig.