Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommer-statistikken som gir Liverpool ekstra grunn til neglebiting

Liverpool har aldri vunnet med Damir Skomina som dommer.

KVELDENS DOMMER: Damir Skomina. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / NTB Scanpix
KVELDENS DOMMER: Damir Skomina. Foto: AFP PHOTO / Odd ANDERSEN / NTB Scanpix Vis mer

Roma - Liverpool 20.45 (Viasport 1)

(FourFourTwo): Liverpool har 5-2 å gå på fra det første møtet på Anfield, hvor Roma slo tilbake og scoret to trøstemål på slutten av kampen.

Det betyr at italienerne må ha minst tre mål i kveld for å ta seg videre til Champions League-finalen der Real Madrid venter etter gårsdagens avansement i kampen mot Bayern München.

Kveldens kampdommer heter Damir Skomina og kommer fra Slovenia. 41-åringen er en rutinert dommer i europeisk fotball og har blant annet fått æren av å være kampleder i sju kamper i Champions League og Europa League denne sesongen.

Det som er verdt å merke seg er at i fem av de sju kampene Skomina har dømt, har hjemmelaget scoret tre mål eller mer (se oversikt over kampene i egen faktaboks).

Sett med Liverpool-øyne er det også grunn til uro hvis man er overtroisk. For Skomina har dømt de røde tre ganger i Europa, hvorav alle tre kampene har endt med tap (Villarreal 0-1 i 2016 - Besiktas 0-1 i 2015 og Fiorentina 1-2 i 2009).

Vi kan også ta med at Skomina ikke har vist fram det røde kortet i Europa siden 12. oktober 2013. Han har dømt 33 kamper siden.

Dommeren fikk blant annet dømme Europa League-finalen i 2017 og har vært dommer på toppnivå i hele 15 sesonger.

Jure Praprotnik og Robert Vukan vil være hans assistenter på Stadio Olimpico, hvor Tomaz Klancnik er fjerdedommer.

Fysisk tøft

Liverpool-legende Phil Thompson er klar på at Roma-spillerne vil gjøre alt som er i deres makt for å sette ut Liverpool-spillerne i det som fort vil bli en fysisk batalje.

- De vil forsøke alt, fra å prøve å få spillerne våre utvist til å bli vel mye fysiske, så vi må være klare for det og trenger en tøff dommer, sier Thompson ifølge Sky Sports.

Han peker blant annet på at Roma-spillerne sparket Barcelona-spillerne over hele banen da italienerne vant 3-0 i returoppgjøret i kvartfinalen.

- Fysisk, verbalt, alt som italiensk fotball har blitt kjent for de siste 40 åra. De vil gjøre alt som skal til for å vinne, sier han videre.

Akkurat den kampen vil fungere som en skikkelig vitamininnsprøytning for Roma når de nå står overfor en svært vrien oppgave. De tapte som kjent 1-4 mot Barcelona, men klarte likevel å snu bildet etter et fantastisk returoppgjør.

Samtidig har Roma-spillerne meldt at det blir annerledes å møte Liverpool, nettopp fordi de er tøffere fysisk enn Barcelona-spillerne.

Stor motivasjon

Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at Roma fortjener å gå videre dersom de skulle vinne med nødvendig margin i kveld. Samtidig sier han at spillerne fortjener finaleplass.

- Vi ønsker å komme til finalen. Det er stort. Jeg mener vi virkelig fortjener å være der, sier Klopp før kampen.

Det har bare skjedd tre ganger at et lag har ledet med tre mål og røket ut. Roma sto for den ene bragden mot Barcelona i år, mens Barcelona slo PSG 6-1 etter 0-4 i første kamp forrige sesong, og Deportivo La Coruna hentet inn et 1-4-tap for AC Milan tilbake i 2003/04-sesongen.

- Vi må ønske å slå tilbake og gi alt - vi må gjøre noe som vil være fantastisk, sier Roma-manager Eusebio Di Francesco ifølge Uefa.com.

Liverpool har scoret smått utrolige 44 mål inkludert playoffkampene i årets Champions League (13 kamper). Barcelona har rekorden med 45 mål (16 kamper). De røde har ikke tapt en eneste kamp og har bare gått målløse av banen hjemme mot Porto.

Roma har på sin side vunnet med tre mål eller mer ved to anledninger: 3-0 mot både Chelsea og Barcelona hjemme på Stadio Olimpico. Det har til gjengjeldt skjedd mot topp motstand.

Det mangler altså ikke på motivasjon for Roma-spillerne, som også vil ha et finaletap for nettopp Liverpool i tankene Det er et tap som er vondt å svelge for Roma, som bare har spilt i én finale i turneringen opp gjennom historien.

Det skjedde i 1984 da Liverpool vant etter straffesparkkonkurranse. Du kan lese mer om den dramatiske finalen i denne saken:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media