Angrep dommeren i Obos-ligaen

Dommerangrepet på Kongsvinger er fortsatt et mysterium

Men Lotteritilsynet gir ikke opp.

BLE RØD: Det er uvisst hva linjemannen fikk i ansiktet, men han ble helt rød. Video: Eurosport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da assistentdommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet på sidelinja i kampen mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund 22. april, oppsto ryktene om mulig kampfiksing ganske umiddelbart.

Det helt uprovoserte angrepet, der Haukåsen ble sprayet i ansiktet med pepperspray, kan ha blitt utført med den hensikt å få avbrutt kampen som endte 0-0.

Angrepet kom om lag ti minutter før kampslutt, og politiet opplyste etter kampen at det var pepperspray som ble brukt i angrepet.

Mannen som angrep Haukåsen, en bosnier, hadde ankommet Norge kort tid i forkant av kampen og ble sendt ut igjen med en gang han hadde godtatt forelegget fra politiet i Kongsvinger.

Et mysterium

Der og da var politiet ferdig med saken, men hendelsen var så spesiell at Lotteritilsynets kampfiksingsenhet ikke var det.

Lotteritilsynet sendte derfor en henvendelse til både politiet i Kongsvinger og Kripos og ba dem undersøke saken nærmere.

Nå, snart to måneder etter angrepet på Kongsvinger, er man fortsatt like uvitende om motivet bak peppersprayingen.

- Vi har ikke gjort noe mer med denne saken. Så lenge vi ikke har mottatt noen anmeldelse, så ble saken avsluttet for vår del da han godtok forelegget han ble presentert, sier politioverbetjent Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer