Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrep dommeren i Obos-ligaen

Dommerangrepet på Kongsvinger er fortsatt et mysterium

Men Lotteritilsynet gir ikke opp.

BLE RØD: Det er uvisst hva linjemannen fikk i ansiktet, men han ble helt rød. Video: Eurosport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da assistentdommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet på sidelinja i kampen mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund 22. april, oppsto ryktene om mulig kampfiksing ganske umiddelbart.

Det helt uprovoserte angrepet, der Haukåsen ble sprayet i ansiktet med pepperspray, kan ha blitt utført med den hensikt å få avbrutt kampen som endte 0-0.

Angrepet kom om lag ti minutter før kampslutt, og politiet opplyste etter kampen at det var pepperspray som ble brukt i angrepet.

Mannen som angrep Haukåsen, en bosnier, hadde ankommet Norge kort tid i forkant av kampen og ble sendt ut igjen med en gang han hadde godtatt forelegget fra politiet i Kongsvinger.

Et mysterium

Der og da var politiet ferdig med saken, men hendelsen var så spesiell at Lotteritilsynets kampfiksingsenhet ikke var det.

Lotteritilsynet sendte derfor en henvendelse til både politiet i Kongsvinger og Kripos og ba dem undersøke saken nærmere.

Nå, snart to måneder etter angrepet på Kongsvinger, er man fortsatt like uvitende om motivet bak peppersprayingen.

- Vi har ikke gjort noe mer med denne saken. Så lenge vi ikke har mottatt noen anmeldelse, så ble saken avsluttet for vår del da han godtok forelegget han ble presentert, sier politioverbetjent Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon til Dagbladet.

- Sa mannen noe om hvorfor han angrep dommeren da han ble arrestert?

- Han ble ikke avhørt i det hele tatt, så vi vet ingenting om hvorfor han gjorde det, fortsetter Bekkemoen.

Holder saken åpen

Norsk Tipping har et eget overvåkingssenter for oddsmarkedet og der går alarmen om det registreres unormale spill i oddsmarkedet.

Norsk Tipping har ikke registrert noe unormalt i forbindelse med denne kampen, opplyser Norsk Tipping til Dagbladet.

Heller ikke kampfiksingsenheten i Lotteritilsynet har noen indikasjon på om det er kampfiksing som ligger bak angrepet på Haukåsen.

- Vi har ingenting som antyder noe i den ene eller den andre retningen, men saken er ikke avsluttet fra vår side, sier seniorrådgiver i Lotteritilsynet, Eirik Haugen Tysse, til Dagbladet.

Hele Norges coronakart