Dommere vil ha tekno-hjelp

Nok et tvilsomt mål i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no:) Chris Riggott scoret i går mot Middlesbrough. Reprisene viser derimot at West Ham aldri skulle fått målet godkjent, for Mark Schwarzer klarte nemlig å holde ballen på riktig side av streken.

Engelske dommere er nå lei av slike situasjoner, og håper på teknologisk hjelp.

- Jeg skulle ønske vi fikk teknologisk støtte langs mållinja, sier dommersjef Keith Hackett til BBC.

FIFA jobber for tida med å perfeksjonere et system med en mikrobrikke inn i fotballene, som gir beskjed når ballen krysser mållinja.

Nye tester

Teknologien ble testet ut under U19-VM i Peru, og konklusjonen var at den må utbedres før den kan bli brukt regelmessig.

Nye tester skal gjennomføres i desember, og dersom det blir en suksess kan teknoballene tas i bruk allerede under VM i Tyskland neste sommer.

Det engelske fotballforbundet er også positive til utviklingen, men er enig med FIFA at teknologien må utvikles ytterligere.

- Det er også avgjørende om dommerne føler at det er et hjelpemiddel og ikke en forstyrrende faktor, sier FA-direktør David Davies.

McClaren krever teknologi

Chelsea-manager José Mourinho har flere ganger talt teknoballens sak, etter at de ble sendt ut av Champions League forrige sesong av et omdiskutert Luis Garcia-mål.

Nå er det, ikke overraskende, Boro-manager Steve McClaren som vil ha fortgang i utviklingen. Middlesborough tapte 2-1 i kampen mot West Ham.

- Andre idretter bruker teknologi, og det hjelper dem. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan bruke teknologien hvis den kan sørge for riktige resultater, sier han ifølge BBC.

TESTER: En tysk ingeniør tester den nye Adidas-ballen «Pelias 2» før U17-VM i Peru. Nå skal de jobbe mer med teknologien.
BALLTEKNO: Teknologien er laget slik at en mikrobrikke i ballen skal sende ut et signal når den passerer mållinja.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer