Dommere vil ha tekno-hjelp

Nok et tvilsomt mål i England.

(Dagbladet.no:) Chris Riggott scoret i går mot Middlesbrough. Reprisene viser derimot at West Ham aldri skulle fått målet godkjent, for Mark Schwarzer klarte nemlig å holde ballen på riktig side av streken.

Engelske dommere er nå lei av slike situasjoner, og håper på teknologisk hjelp.

- Jeg skulle ønske vi fikk teknologisk støtte langs mållinja, sier dommersjef Keith Hackett til BBC.

FIFA jobber for tida med å perfeksjonere et system med en mikrobrikke inn i fotballene, som gir beskjed når ballen krysser mållinja.

Nye tester

Teknologien ble testet ut under U19-VM i Peru, og konklusjonen var at den må utbedres før den kan bli brukt regelmessig.

Nye tester skal gjennomføres i desember, og dersom det blir en suksess kan teknoballene tas i bruk allerede under VM i Tyskland neste sommer.

Det engelske fotballforbundet er også positive til utviklingen, men er enig med FIFA at teknologien må utvikles ytterligere.

- Det er også avgjørende om dommerne føler at det er et hjelpemiddel og ikke en forstyrrende faktor, sier FA-direktør David Davies.

McClaren krever teknologi

Chelsea-manager José Mourinho har flere ganger talt teknoballens sak, etter at de ble sendt ut av Champions League forrige sesong av et omdiskutert Luis Garcia-mål.

Nå er det, ikke overraskende, Boro-manager Steve McClaren som vil ha fortgang i utviklingen. Middlesborough tapte 2-1 i kampen mot West Ham.

- Andre idretter bruker teknologi, og det hjelper dem. Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan bruke teknologien hvis den kan sørge for riktige resultater, sier han ifølge BBC.

TESTER: En tysk ingeniør tester den nye Adidas-ballen «Pelias 2» før U17-VM i Peru. Nå skal de jobbe mer med teknologien.
BALLTEKNO: Teknologien er laget slik at en mikrobrikke i ballen skal sende ut et signal når den passerer mållinja.