Dommeren: - Viser at jeg hadde rett

- Tatt ut av løse lufta, svarer kranglefantene.

Manuel Mejuto Gonzalez misforsto tilsynelatende situasjonen da han mandag sendte begge landslagssjefer opp på tribunen i en EM-kamp.

Onsdag lot Mejuto seg intervjue av Reuters i dommernes base i Regensdorf, og hevdet at Joachim Löw og Josef Hickersberger hadde dyttet hverandre og kranglet seg imellom.

- Det er første gang jeg har sett dommere gjøre dette, konfrontere hverandre, dytte hverandre og skjelle ut fjerdedommeren. De tok hverandre i hånden først da jeg hadde kommet, og da var det for sent, sa han.

For dem som observerte hendelsene i teknisk sone var det imidlertid åpenbart at Löw og Hickersberger sammen kranglet med fjerdedommeren som stadig prøvde å hindre dem i å gi instrukser til spillerne fra en plass ytterst i den oppmarkerte trenersonen.
- Ut av luften
Löw ville onsdag ikke kommentere straffen på en kamps utelukkelse ut over at han er «grenseløst skuffet», men Hickersberger tok bladet fra munnen.

- Dette er en himmelropende urettferdighet. De baserer seg på et hendelsesforløp som ikke har noen tilknytning til virkeligheten. Det er grepet ut av luften, sier Hickersberger til nyhetsbyrået APA.

Han må selv sone karantene i Østerrikes første VM-kvalifiseringskamp, mens Löw er bannlyst fra garderobe og benk i EM-kvartfinalen mot Portugal.

Både Tysklands og Østerrikes fotballforbund reagerer kraftig på UEFAs avgjørelse, men Mejuto hilser den velkommen.


Mejuto glad


- Jeg er svært glad for at disiplinærkomiteen støttet min avgjørelse, som var korrekt og den eneste mulige. Jeg mener dette vil sende et signal om at slik oppførsel fra trenere ikke tolereres, sier den erfarne spanske dommeren.

Han er oppnevnt som fjerdedommer til fredagens kvartfinale mellom Kroatia og Tyrkia.

STÅR PÅ SITT: Dommer Manuel Mejuto Gonzalez mener fortsatt han gjorde det rette da han sendte kranglefantene på tribunen, og hevder UEFAs straffer bekrefter det. Foto: REUTERS/SCANPIX
STÅR PÅ SITT: Dommer Manuel Mejuto Gonzalez mener fortsatt han gjorde det rette da han sendte kranglefantene på tribunen, og hevder UEFAs straffer bekrefter det. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg er glad for at UEFA liker stilen min og beholder meg i turneringen. Det betyr at jeg hadde rett og gir meg stor selvtillit foran kommende kamper, sa han til Reuters.

(NTB)

Dommeren: - Viser at jeg hadde rett
TRØSTET AV DEN ORDENTLIGE SJEFEN: Joachim Löv benyttet tribunevisitten til å ta en prat med forbundskansler Angela Merkel.