Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommeren avkrefter gult kort-tabbe i City-kampen

Det går frem av kamprapporten.

SKULLE IKKE VÆRT UTVIST: CSKA Moskvas Pontus Wernbloom skulle IKKE vært utvist mot Manchester City i går, sier UEFA. Her er han i duell med James Milner i kampen CSKA Moskva vant 2-1. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF
SKULLE IKKE VÆRT UTVIST: CSKA Moskvas Pontus Wernbloom skulle IKKE vært utvist mot Manchester City i går, sier UEFA. Her er han i duell med James Milner i kampen CSKA Moskva vant 2-1. Foto: AFP PHOTO/OLI SCARFF Vis mer

(Dagbladet): Dommeren i kampen mellom Manchester City og CSKA Moskva i går kveld ble totalslaktet for å ha gitt gult kort til feil mann i en situasjon der Pontus Wernbloom holdt igjen Sergio Agüero.

Ifølge Daily Telegraph skrev dommer Tasos Sidiropoulos i sin kamprapport at Sergei Ignashevich fikk gult kort for å protestere. Altså var ikke det gule kortet ment til Pontus Wernbloom.

Det bekreftes også av Manchester Evening News-journalist Stu Brennan på twitter.

- «Uefa hevder dommeren ikke ga kort til feil mann. De sier at Wernbloom ikke ble straffet for å holde Agüero. Det var Ignashevich som fikk gult kort for å protestere.»

Kaotisk situasjon Manchester City hadde bare minutter tidligere fått Fernandinho utvist under diskutable omstendigheter, da Wernbloom holdt igjen Agüero rett utenfor CSKAs sekstenmeter. (Se video til høyre)

Wernbloom, som mange hevdet skulle vært utvist, sa til Viasat etter kampen at dette er slikt som skjer.

- Jeg vet ikke om han gir midtstopperen vår gult kort for snakk eller for situasjonen. Om han gir for snakk, så er det klart at jeg ikke skal ha gult. Om han tar for sitasjonen, så er det en feilaktig beslutning. Men det er sånt som skjer hele tiden, sier Wernbloom til Viasat etter kampen.

Hvorvidt Wernbloom også skulle ha fått gult kort, er fortsatt diskuterbart, men kortet som ble delt ut var altså aldri ment til svensken.

- Lett å vite hvordan man skal ta dem Pontus Wernbloom har også snakket med UEFAs hjemmesider, og sa han visste hvordan de skulle slå de lyseblå.

- Vi visste at de kom til å komme mot oss med masse spillere, og da visste vi at de var sårbare for kontringer, fortalte han.

Nøkkelen til å ta vare på kontringene, viste seg å være den lynhurtige spissen Seydou Doumbia.

- Vi visste at de kom til å gi oss rom, fordi de kommer fremover med nesten åtte mann og ligger kun igjen med stopperne sine. Vi visste at Doumbia er raskere enn dem, og at hvis vi spilte oss ut av presset deres, kunne vi kontre mot dem, sa Wernbloom.


Wernbloom mener også at City fortjente å tape, og sutret voldsomt på dommeren.

- De skrek på dommeren fra første øyeblikk. De protesterte på hver eneste beslutning. De konsentrerte seg ikke om å spille, men bare om dommeren. Begge utvisningene de fikk var riktige, sa han til Viasat i går kveld.

Manchester City reiser til Loftus Road for å møte Queens Park Rangers lørdag klokken 18.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media