Dommeren avlyste festen

Dommer Espen Berntsen snøt Fredrikstad for straffe på overtid. Like etterpå utliknet Vålerenga ved kaptein Tom Henning Hovi.Fredrikstad-Vålerenga 2-2 (ferdig)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På overtid kulminerte en dramatisk folkefest på Fredrikstad stadion. I hele andre omang bølget spillet fram og tilbake med Fredrikstad som det beste laget. Det var også Fredristad som ledet 2-1 da klokka viste 90 minutter, og fyrverkeriet gjallet allerede over plankebyen i pur glede over nye tre poeng.

Men så: Markus Ringberg stormer inn i feltet til Vålerenga, og toppscoreren i 1. divisjon i fjor slipper ballen foran seg. Inn kommer Vålerengas keeper Pa Dembo Touray og klipper ned Ringberg. Straffe i 99 av 100 tilfeller, men ikke i dommer Espen Berntsens øyne.

I stedet kunne Vålerengas unge stjernskudd Daniel Fredheim Holm legge vidunderlig inn i FFK-feltet, der kaptein Tom Henning Hovi headet perfekt inn 2-2.

Utfra kamputivklingen et meget flatterende resultat for Vålerenga. - Det var sikkert surt for Fredrikstad å slippe inn på overtid. Men det svingte veldig i hele kampen, og utfra kampbilde var det vel greit, sier Vålerengas kaptein og målscorer Tom Henning Hovi til Canal+.

Dødballmål

For Vålerenga var det klart beste laget i første omgang, og sånn sett er uavgjort et helt greit resultat. Helt til dommer Berntsen blåste for straffe var det divisjonsforskjell på lagene. Daniel Fredheim Holm lyste på venstre kant, Ardian Gashi styrte midtbanen og Jørgen Jalland og David Brocken kom gjentatte ganger fram fra sin høyre back-posisjon.

Men nok en gang måtte det dødball til for at Vålerenga kunne score. Fredheim Holm ble felt av Roger Helland og Freddy Dos Santos gjorde ingen feil fra straffemerket.

Touray-tabbe

Vålerengas trener Kjetil Rekdal har valgt å satse på en ny sisteskanse denne sesongen. Vraket er Øyvind Bolthof, mens tilliten er gitt til nyinnkjøpte Pa Dembo Touray. Men det er ikke sikkert det blir den fordelingen så mye lenger.

Kjetil Wæhler løp mot eget mål og spilte en enkel ball tilbake til Touray. Men Touray hadde allerede gjort sin første feil: han hadde rykket ut for å møte sin egen forsvarsspiller. Dermed ble avstanden veldig kort, pasning fra Wæhler litt hard, underlaget litt ujevnt og utspillet fryktelig dårlig. Ballen endte hos Håkan Søderstjerna som elegant lobbet inn 1-1 fra 30 meter. En stor prestasjon av Fredrikstads enarmede svenske.

Hands av Hagen

Sju minutter før slutt, kom målet hjemmepublikummet håpte skulle bli det siste for kvelden.

Erik «Panzer» Hagen gikk opp i feltet med en veldig høy arm og blokkerte en Fredrikstad-avslutning. Straffen satte Roger Risholt knallhardt opp i venstre kryss.

- Vi var ekstremt tamme i begynnelsen, men vi var klart best utover i kampen. Vi skulle hatt tre poeng, men vi var ikke kyniske nok i de avgjørende sekundene på overtid, sier målscorer Roger Risholt.

Talent: Daniel Fredheim Holm vinner en duell. Stortalentet skaffet Vålerenga straffesparket.
Utlikning: Håkan Søderstjerna jubler over å ha utliknet.
Sikker: Freddy Dos Santos setter straffen sikkert i mål. Keeper Steinar Sørlie ses til venstre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer