- Dommeren burde sett den og blåst

Aafk raser etter hands før Godsets vinnermål.

HANDS: Jarl-André Storbæk fikk med seg ballen ved hjelp av armen rett før Godsets scoring.
HANDS: Jarl-André Storbæk fikk med seg ballen ved hjelp av armen rett før Godsets scoring.Vis mer

• Aalesund  - Strømsgodset 0-1.

ÅLESUND (Dagbladet): Strømsgodset-trener Ronny Deila snakket om fire kommende cupfinaler på rad før møtet med Aalesund i kveld.

En vunnet, tre igjen, er status etter en seier som satt langt inne mot et hjemmelag som rett og slett sliter med å vinne fotballkamper om dagen.

Men vinnermålet blir diskutert.

- Det ser ut som om den er borti hånden. Men jeg bare kikker rundt etter hvor ballen er. Hvis dommeren så den der, så bør han blåse. Jeg prøvde som sagt bare å finne igjen ballen etter en duell, sier Jarl-André Storbæk til TV 2.

- Jeg spilte litt vegg med to spillere og så var det en duell. Jeg kikket bare etter ballen og fikk den med meg. Så fikk jeg slått inn og vi fikk scoret.

Storbæk brukte armen da han dro med seg ballen inn i feltet og fant innbytter Peter Kovacs inne foran kassa, og Aalesund-spillerne var lynende forbannet på dommer Espen Berntsen etter godkjent scoring.

- Det er mulig at han får en fordel med den handsen, og da bør dommeren blåse. Dommeren burde sett den og blåst, sier Aafk-trener Jan Jönsson til TV 2.

Strømsgodset-gjengen jublet uten å tenke på den biten, for de gjorde jobben og har fortsatt initiativet i jakten på gullet.

— Det var en klar hands som han dro fordel av, sier Aalesunds midtbanespiller Peter Orry Larsen.

Farlig Kamara Første omgang ble frustrerende for et hjemmelag som nesten ikke skapte noe, men heller ikke tilfredsstillende for Strømsgodset, som tross flere muligheter aldri fikk ballen inn der det teller.

JUBEL: Godset jubler etter Kovacs scoring.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBEL: Godset jubler etter Kovacs scoring. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Godset skapte sin første gode allerede etter elleve minutter, da Lars-Christopher Vilsvik møtte en lav crosser bak i feltet, men ikke klarte å presse ballen ned under tverrligger.

De neste store var Ola Kamara mannen bak.

To ganger på seks minutter ble spissen stoppet av gode Sten Grytebust-redninger, først etter flott nedtak, vending og skudd inne i feltet, så etter en skulderavslutning på innlegg fra høyre.

Bortelaget virket friskest, sultnest, Aalesund virket å fortsette trenden som har gjort dem seiersløse siden 18. august. Uansett 0-0 til pause.

Jobbet mot klokka Anført av Abderrazzaq Hamed-Allah ga Aalesund hjemmefansen forhåpninger i de første minuttene etter hvilen, og hjemmelaget burde tatt ledelsen etter 54 minutter.

Hamed-Allah spilte vakkert fram Fredrik Carlsen, som spottet den nydelige pasningen med en håpløs avslutning rett på Adam Larsen Kwarasey.

MYE NESTEN: Strømsgodsets Abdisalam Ibrahim (t.h.) fyrer av et skudd i førsteomgangen borte mot Aalesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MYE NESTEN: Strømsgodsets Abdisalam Ibrahim (t.h.) fyrer av et skudd i førsteomgangen borte mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I stedet kom Godset inn i den fine flyten fra første omgang.

Etter en knapp time dunket Øyvind Storflor et frispark i krysstanga, og gulljagerne kom stadig nærmere målet de sårt trengte.

Men klokka tikket og tikket. Og tikket.

Før lykken førte ballen opp i hånda til Jarl-Andre Storbæk, han fant Peter Kovacs inne i feltet, og spissen kranglet inn vinnermålet som sender Strømsgodset til toppen av Tippeliga-tabellen på målforskjell.

Nå gjenstår Start (h), Tromsø (b) og Haugesund (h) for drammenserne, mens RBK skal til Molde, møte Viking hjemme, og avslutte borte mot LSK.