- Dommeren elsket å få sende Ronaldo av banen

Ferguson irritert på Bennett og Ronaldo.

Portsmouth - Manchester United 1-1.

(Dagbladet.no): Som om det ikke var nok å miste Wayne Rooney i to måneder for Manchester United: Nå må de sannsynligvis klare seg uten Cristiano Ronaldo i de neste kampene, etter at portugiseren så rødt i kveldens 1-1-kamp mot Portsmouth.

Det var i forbindelse med en United-corner fem minutter før slutt det skjedde: Ronaldo ble tett fulgt av Richard Hughes, og svarte med å knuffe ham i brysthøyde.

Det brøt ut en voldsom krangel med flere spillerne involvert fra begge lag, før dommer Steve Bennett overraskende dro opp det røde kortet til Ronaldo.

Det virket som en streng avgjørelse - men Sir Alex Ferguson var usikker selv etter å ha sett situasjonen i reprise flere ganger.

- Jeg har sett på reprisen et par ganger, og det er vanskelig å trekke noen konklusjoner - du kan ikke helt se hva som skjer, sier han til MUTV.

Ferguson anklager samtidig dommer Bennett for å ha ventet på en anledning til å vise ut Ronaldo.

- Jeg mener han (Ronaldo) ble provosert, og han gikk i fella. Steve Bennett sendte ham av banen mot City ( i januar 2006), og han elsket nok muligheten til å vise ham ut igjen.

FORTVILER: Cristiano Ronaldo tar seg til hodet etter å ha fått det røde kortet. Foto: AFP
FORTVILER: Cristiano Ronaldo tar seg til hodet etter å ha fått det røde kortet. Foto: AFP Vis mer

- Cristiano er ansvarlig for å ha latt seg skremme i fella. Det skjedde med ham et par ganger i løpet av kampen, og han har bare seg selv å skylde på. Det reduserte oss til 10 mann, og nå kommer vi til å savne ham i tre kamper. Det er et stort tap, sier Ferguson.

Ikke bekmørkt

I minuttene før portugiseren så rødt hadde for øvrig Portmouths Sulley Ali Muntari også blitt sendt av banen etter to gule kort.

United-kvelden ble ikke bedre av at Chelsea tok sin andre trepoenger med 2-1 borte mot Reading. De regjerende mesterne har bare to poeng på like mange kamper, men det betyr ikke nødvendigvis at fansen trenger grave seg ned riktig ennå:

Sist gang United åpnet sesongen med to uavgjorte var i 1998/99-sesongen - og da vet de fleste hvordan det endte til slutt - med «The Treble».

Scholes-kanon

Aldri har Manchester United spilt fire strake kamper i Premier League uten å score. Takket være en klassisk Paul Scholes-scoring, skjedde det ikke denne gangen heller.

15 minutter var spilt på Fratton Park da debutant Carlos Tevez, med én mann i ryggen, dempet et innlegg like innenfor 16-meteren. Argentineren vendte utover og trillet ballen til en upresset Scholes.

- Dommeren elsket å få sende Ronaldo av banen

Fra det holdet er veteranen som regel ustoppelig.

David James var sjanseløs da Scholes klinket ballen i mål med den strakeste vristen i Premier League.

Dermed hadde United scoret på sin første sjanse i kampen - i kontrast til seriepremieren mot Reading, da de skapte 22 uten å lykkes.

Carlos Tevez var nær debutscoring 10 minutter før pause. Argentineren - som Uniteds angrep avhenger av de neste ukene - plukket opp en retur fra David James.

Men Pompey-keeperen fikk skotuppen på ballen, og hindret med det Tevez i å trille ballen i åpent mål.

United virket å ha god kontroll på kampen, men fikk seg en i trynet åtte minutter etter pause.

United-stormløp

Innbytter Matthew Taylors følsomme venstrefot prikket inn Benjani i boksen, Vidic var på etterskudd, og van der Sar ble stående som en statist da Benjani headet inn 1-1.

Vondt kunne blitt verre for United 10 minutter senere, da van der Sar dyttet en retur rett i beina på David Nugent. Patrice Evra ble reddende engel da han fikk kastet seg fram og blokkert til corner.

Etter den sterke Portsmouth-perioden skrudde United opp tempoet noen hakk igjen. Det resulterte i tre kjempesjanser på fire minutter:

* 68 minutter: Ronaldo med vakkert forarbeid til Giggs, som ikke får trykk på skuddet fra 6-7 meter. James slår til corner.

* 69 minutter: På den påfølgende corneren står United-spillerne i kø for å score. Ballen danser halvmeteren fra streken, men Vidic kommer skliende noen hundredeler for seint.

* 71 minutter: Ronaldo drar seg innover i 16-meteren og skyter med venstrebeinet. James gir en håpløs retur, men Tevez får ikke manøvrert kroppen i posisjon til å dytte inn 2-1.

Uavgjort var ikke et resultat United var fornøyd med, og de angrep helhjertet med mange spillere. Det åpnet for Portsmouth-kontringer.

Kvarteret før slutt kom de i overtall, men Nugent presterte å snuble i sine egne bein i det han skulle banke inn ledermålet.

FIKK MARSJORDRE:</B> Cristiano Ronaldo kan vente seg karantene etter et strengt rødt kort fra Steve Bennett.
<B>BARE NESTEN:</B> Carlos Tevez fortviler etter en spolert sjanse.
<N>TUMULTER:</B> Det ble fullt kaos etter Ronaldos sammenstøt med Richard Hughes.