I BRÅK:  Dommer Espen Berntsen og hans team. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
I BRÅK: Dommer Espen Berntsen og hans team. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Dommeren etter vilt bråk i Sandefjord: - Ett sted går grensa. Det han gjør, er provoserende

Sendte Bohinens assistent ut.

Sandefjord - Stabæk 2-4 (1-2)

SANDEFJORD (Dagbladet): Det gikk en kule varm da Stabæk slo Sandefjord 4-2 på Komplett Arena lørdag kveld. Sandefjord og trener Lars Bohinen følte seg snytt for straffespark på stillingen 3-2 til Stabæk. Kjell Rune Sellin gikk i bakken innenfor straffefeltet.

- Soleklar straffe, raste Bohinen.

- Jeg kan ikke se at Sandefjords spiller blir hindret, sier dommer Espen Berntsen om situasjonen rundt ti minutter før slutt.

Les kampreferat her

Kokte over Den som kokte mest var Sandefjords keepertrener Hans Petter Olsen. Han ble vist vekk i bråket og kaoset som oppsto etter den påståtte straffesituasjonen.

- Han hadde fått gjentatte påtaler fra fjerdedommeren. Dette valgte han ikke å følge. Da måtte han ta konsekvensen av sine egne handlinger. Ett sted går grensa, sier Berntsen til Dagbladet.

- Han var utagerende, og kom med gjentatte protester mot dommeren utenfor teknisk område. Både kroppsspråk og handlinger viste at han var uenig flere ganger. Han både gestikulerte og kastet blokka rett foran fjerdedommeren. Han ropte også ord som ikke egner seg i avisa.

- Det var provoserende?

- Det han gjør, er selvfølgelig provoserende.

Så ingen hender Bohinen mente Sellin ble hindret med hendene.

- De hendene så ikke jeg, svarer Berntsen.

Han fortsetter:

- Jeg mener at det ikke skjedde noe straffbart. Jeg kan ikke se at Sandefjord-spilleren blir holdt eller hindret. Han var i ubalanse, men det skjedde ikke noe straffbart. Assistenten og jeg hadde god kommunikasjon. Og vi hadde lik vurdering av situasjonen.

Dårlig magefølelse Også forrige helg - i Tromsø - gikk dommeravgjørelser imot Sandefjord. En Sandefjord-scoring ble annullert for offside fordi dommeren «fikk en dårlig magefølelse».

- Jeg hadde ingen dårlig magefølelse, sier Berntsen.

Sandefjord-trener Lars Bohinen gikk skuffet ut av Komplett Arena lørdag kveld. Han mente også at Sandefjord fikk en lettkjøpt straffe imot.

- Jeg har ikke snakket med Berntsen. Jeg orker ikke mer dommerprat nå. De får snakke sammen selv og evaluere. Det var en soleklar straffe, men det hjelper ikke oss nå. Vi har satt oss selv i en kinkig situasjon, sier Bohinen om et Sandefjord-lag som ligger bunnplassert i Tippeligaen.

PS: Med sine to scoringer for Stabæk har Adama Diomande totalt 17 seriemål. Det er to bak toppscorer Alexander Søderlunds 19.