Dommeren får gjennomgå

Nils Johan Semb var forbannet på dommeren etter kampen mot Jugoslavia. Han får støtte av nederlandsk presse. Hugh Dallas hudflettes av avisa De Telegraaf.

De nederlandske avisene fulgte kampen i Liége med spesiell interesse. Grunn: Lagene er mulige motstandere for Nederland i kvartfinalen.

- Slagmark i Liege, er overskriften i De Telegraaf, med undertittelen «Jugoslavia best i fribrytingskamp».

- Dagen før skrev vi om slaget i Charleroi. Da skjedde de verste scenene utenfor banen. Men på stadion til Standard Liege var rollene ombyttet, skriver avisa og slår fast at «UEFA hadde satt en fjærvekter ved navn Hugh Dallas på kampen».

- Det ble en fribrytingskamp, en blod-på-ballen-duell. I andre omgang var supporterne vitne til et regelrett gateslagsmål, mener De Telegraafs utsendte og gir Dallas skylda fordi han fant seg i altfor mye.

Ikke skremt

Nederelenderne ble ikke akkurat skremt av det norske spillet.

De Telegraaf fastslår at Tore André Flo og John Carew hadde hver sin store sjanse, og at Ole Gunnar Solskjær trolig ble snytt for straffe, men skriver at Jugoslavia var det beste laget og vant fortjent.

Det mener også Algemeen Dagblad, som skryter uhemmet av Jugoslavia og slakter Norge.

- Egentlig var det stakkarslig det Norge viste. Etter at de kom under måtte de selv spille fotball i stedet for å ødelegge for motstanderen. Det klarer de ikke. Ofte kunne Jugoslavia spille ballen til hverandre seks, sju ganger uten at noen nordmann kom på tanken om å presse dem på egen halvdel, skriver avisa.

- Når de til slutt vant ballen, fulgte en høy ball mot Flo. André Bergdølmo tok helhjertet del i antifotballen. Backen som er ønsket av Ajax gjorde ikke annet enn å slå langpasninger. Det er å håpe at han viser noe mer om han kommer til Nederland, mener Algemeen Dagblad.

Ros til Myggen

Erik Mykland får ros og omtales som Norges svar på den nederlandske midtbaneterrieren Edgar Davids, men ellers så avisas utsendte lite å frykte dersom Norge skulle møte Nederland i kvartfinalen.

- Til tider dominerte Jugoslavia så stort at det så ut som et drilleparti. Men uansett hvor mye bedre det ene laget er, når effektiviteten mangler så blir det likevel spennende, slutter avisa.

- Jugoslavisk lidenskap ble utslagsgivende, mener Dagblad de Limburger, som i likhet med Algemeen Dagblad frydet seg over en langt mer underholdende kamp enn ventet.

- Ut av duellen mellom to svært ulike spillestiler ble det intet langdrygt sjakkspill, slik nordmennene ønsket, men en kamp med høy underholdningsverdi. Viljestyrken til Balkan-laget viste seg sterkere enn nordmennenes uinspirerte spill, mener avisa.

(Dagbladet.no/NTB)