KLØNETE: PSV-keeper Jeroen Zoet (26) gjorde en brøler av de sjeldne da han forærte hjemmelaget seieren åtte minutter før full tid. Video: Viasat

Dommeren får ikke med seg keeperens utrolige selvmål: - «Hæ? Mål?»

PSV-keeper Jeroen Zoet avslørt av mållinjeteknologi. 

(FourFourTwo): Det lille gjenværende tittelhåpet til PSV fikk et solid skudd for baugen i går, da Feyenoord vant 2-1 i Eresdivise.

PSV-keeper Jeroen Zoet (26) gjorde en brøler av de sjeldne da han forærte hjemmelaget seieren åtte minutter før full tid.

Først stoppet Zoet en heading fra Jan-Arie van der Heijden på streken, før han på klønete vis trakk ballen mot seg over linja - sittende på baken i mål (se scoringen i videoen øverst i artikkelen). Det var mållinjeteknologien Hawk-Eye som slo inn.

Dommer Bas Nijhuis fikk etter hvert beskjed på klokka si at ballen var over linja, og signaliserte derfor scoring. Først gjorde Feyenoord-spillerne ham oppmerksom på scoringen.

- Jeg ser først på klokka at det ikke blir indikert scoring. Normalt ser jeg at det står «mål, mål, mål», men det var ikke tilfellet her, sier dommer Nijhuis til nederlandske SON.

Dommeren har tenkt til å løpe mot midtstreken for å plassere seg riktig før utsparket, men så trekker plutselig Zoet ballen til seg. Nijhuis ser på klokka si igjen.

- Da tenker jeg «Hæ? Mål?». Så følger jeg systemet og signaliserer mål, sier Nijhuis.

Frustrerte PSV-spillere samlet seg rundt dommeren, som viste dem beviset på at systemet mente det var scoring.

Kritiserer Hawk-Eye

Etterpå tok ikke keeper Zoet selvkritikk. I stedet kritiserer han mållinjeteknologien Hawk-Eye, som sørget for at han ble straffet for forseelsen.

- Dette er helt på trynet, mållinjeteknologien utgjorde forskjellen og det kunne sett annerledes ut uten, sier Zoet til NOS, gjengitt av Daily Mail.

Sisteskansen mener han kunne sluppet unna med det uten Hawk-Eye.

- Han (dommeren) tok avgjørelsen på bakgrunn av klokka. Dersom det ikke hadde skjedd, tror jeg ikke han ville dømt mål, sier Zoet.

Millimeterpresist

Hawk-Eye er et kamerabasert system. Systemet gjør bruk av sju kameraer som til sammen sikrer visshet om hvorvidt hele ballen har krysset mållinja. Når den har gjort det, får dommeren beskjed ved at en mottaker på håndleddet begynner å vibrere.

Systemet er blitt hyllet som en av de største utviklingene i fotballens historie. Hawk-Eye er, ifølge produsenten, et system som er «millimeterpresist og som sørger for at ingen TV-selskapers repriser kan skape tvil om avgjørelsen».

Hawk-Eye blir blant annet brukt i Premier League. I august 2013 ble det for første gang tatt i bruk i England.

Feyenoord leder forøvrig Eresdivise med fem poeng ned til Ajax og elleve poeng ned til PSV.