Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommeren frikjenner Ronaldo

Rooneys spark førte til utvisningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Wayne Rooney ble utvist i VMs kvartfinale mellom England og Portugal, har det vært kraftige diskusjoner om hva Rooney egentlig ble utvist for; «ballesparket» mot Carvalho, eller den påfølgende dytten på United-lagkamerat Cristiano Ronaldo?

Nå gir dommeren selv oss svaret.

- Rooney ble utvist på grunn av sparket mot Carvalho, sier Horacio Elizondo i et eksklusivt intervju med The Times.

- Det var voldelig atferd, og derfor fikk han rødt kort.

- Rooney bør ta igjen

Cristiano Ronaldo har satt sinnene i kok i England, etter at han løp bort til dommeren for å kreve Rooney utvist.

Alan Shearer skal blant annet uttalt at Rooney bør «ta igjen når kameratene møtes igjen på Manchester Uniteds treningsfelt».

Nå frikjenner Elizondo Ronaldo all skyld for det røde kortet.

FRIKJENNES: Cristiano Ronaldos påvirkning hadde ingenting å si for det røde kortet til Wayne Rooney, sier domm Elizondo. Her Ronaldo fra Portugals treningsfelt. Foto:REUTERS
FRIKJENNES: Cristiano Ronaldos påvirkning hadde ingenting å si for det røde kortet til Wayne Rooney, sier domm Elizondo. Her Ronaldo fra Portugals treningsfelt. Foto:REUTERS Vis mer

- Det ble dyttet fra begge sider, men det hadde ingenting å si for utvisningen. for meg var den først situasjonen et klart rødt kort, sier Elizondo.

Ikke Fair Play

Selv om Ronaldo ikke var årsak til utvisningen, har mange også reagert på at han løp bort til dommeren for å påvirke ham til å vise ut sin egen klubb-kamerat. Dommer-talsmann i FIFA, Andreas Wurz, sier at forsøk på å påvirke dommeren til å gi kort bør straffes med gult kort.

- Slik oppførsel er ikke Fair Play, det er usportslig opptreden. De som gjør dette, bør få gult kort.

Sven Göran Eriksson skal forøvrig ha gratulert dommer Elizondo med en strålende kamp i dommergarderoben etter kampen, og samtidig ha vært enig i Rooneys røde kort.

image: Dommeren frikjenner Ronaldo
<B>USPORTSLIG:</B> Denne situasjonen har satt sinnene i kok blant engelske fotball-folk. Ronaldo løp til dommeren og gestikulerte kraftig etter duellen mellom Rooney og Carvalho. Rooney ble utvist.