Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Dommeren har skylda»

Sveitserne rasende etter poengtap mot Drillos.

TRØSTES ETTER UAVGJORT: Sveits spilte 1-1 mot Norge - og etter kampen skylder spillere, trenere og enkelte medier på dommeren. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
TRØSTES ETTER UAVGJORT: Sveits spilte 1-1 mot Norge - og etter kampen skylder spillere, trenere og enkelte medier på dommeren. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

Sveits - Norge 1-1

(Dagbladet): Sveitserne fryktet at regnvær skulle være en norsk fordel før gårsdagens landskamp i Bern - og storavisa Blick skrev blant annet «Her dykker landslaget vårt» etter en trening rett før kampen i går kveld.

Norge klarte 1-1 og sikret seg et viktig bortepoeng, og det er ikke været og baneforholdene som får skylda av sveitsiske spillere, trenere og medier.

Det er nemlig den spanske dommeren David Fernandez som får gjennomgå.

Etter kampen skriver Blick at Sveits-keeper Diego Benaglio, i likhet med trener Ottmar Hitzfeld, gikk hardt ut mot kamplederen.

Rasende
«Benaglio: - Vi spilte mot 12 mann», skriver Blick, og fortsetter.

«I det 90. minutt ble et poeng reddet. Likevel var sveitserne rasende. Dommeren har skylda».

Sveits sto med to strake seire i gruppespillet før kampen mot Norge - og da Brede Hangeland stanget inn 1-1 etter 81. minutter i Bern i går, tente han et nytt norsk håp om å komme til Rio i 2014. Rett før slutt kunne Tarik Elyounoussi blitt matchvinner etter et skudd i stanga.

- Katastrofe
«Første poengtap for Sveits», skriver den sveitsiske avisa Aargauer Zeitung.

- Dommeren var en katastrofe. Hver gang det var dødball så angrep de norske spillerne keeperen vår. Det gjorde de også på målet. Foruten på dødballer så skapte ikke Norge noe som helst, sier angriperen Eren Derdiyok ifølge NTB.

Selv om sveitserne skylder på dommeren etter uavgjort på hjemmebane, er det flere som lot seg imponere av et aggressivt norsk lag.

- Vegard Forren og Daniel Braaten er strålende og leverer på et høyt europeisk nivå. Hele laget hevet seg, og vi gjorde ingen tabber eller feil. Norge leverte en god bortekamp. Ett poeng tar oss et langt steg mot VM, sier tidligere landslagsstopper Henning Berg til TV 2.

Sveits-trener Ottmar Hitzfeld sa følgende etter kampen i går kveld:

- De (nordmennene) holdt keeperen vår og sperret ham. Slikt må dommeren se. Jeg vil ikke si så mye om dommeren, men det er vanskelig å spille mot 12 mann, sier Hitzfeld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media