1-0: Raheem Sterling har nettopp gitt Liverpool ledelsen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
1-0: Raheem Sterling har nettopp gitt Liverpool ledelsen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

Dommeren i fokus da Sterling viste seg fram på godt og vondt

Rødt kort og to scoringer på Anfield.

• Liverpool - Newcastle 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Med sju poeng opp til fjerdeplassen før denne kampen var det viktig for Liverpool å vinne i kveld, for å holde på det lille håpet om å spille i Champions League neste sesong.

Og med scoringer av Joe Allen og Raheem Sterling bør ikke Manchetser City føle seg for trygge de neste ukene. Scoringen til Sterling var av det vakre slaget, men det var ikke missen som kom i andre omgang.

Henderson sendte ballen inn foran mål og Newcastle rotet det til for seg selv. Sterling fikk muligheten til å doble ledelsen på åpent mål, men skjøt i stedet utenfor.

Sjelden scoring Med en slik kjempebom er det godt å ha målscorere på laget. Joe Allen vil nok aldri betegnes som en målscorer, men i kveld klaffet det for den hardtarbeidende midtbanespilleren. På sitt andre forsøk hamret han inn 2-0, til stor jubel for spillerne og hjemmefansen. Det var hans første ligascoring på Anfield.

- Det var en viktig kamp for oss. Det var et veldig godt resultat, sier Jordan Henderson via TV 2 etter kampen.

- Det var fantastisk å få en scoring. Det er viktig med seier etter to tap, sier Joe Allen til kanalen.

Moussa Sissoko kommer ikke til å ha særlig gode minner fra denne kampen. Sju minutter før full tid skjønte han at det ble en tidlig dusj da han taklet Lucas stygt. Newcastle-spilleren hadde gult kort fra før, og begynte å spasere mot garderoben før dommeren hentet fram kortet.

Det spørs om han ikke skulle fått direkte rødt kort i den situasjonen. Lee Mason hadde ingen god dag på jobben i kveld, noe som har vært en tendes i engelsk fotball denne sesongen.

Fin scoring Raheem Sterling har stjålet overskriftene på en negativ måte de siste ukene, men det ser ikke ut til å prege 20-åringen nevneverdig.

For allerede etter ti minutter gjorde unggutten alt selv da Liverpool tok ledelsen. Jordan Henderson viste at han har krutt og presisjon i støvlene da han banket et langt oppspill mot Sterling. Vingen tok med seg ballen forbi to forsvarere før han plasserte den vakkert opp i høyre hjørne.

- Det var en fantastisk scoring, mente Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Stor sjanse Liverpool fikk blod på tann etter scoringen og burde økt ledelsen. Særlig en leken Coutinho var livlig foran målet til Tim Krul. Men det var Lucas som skulle få en gedigen sjanse til å doble ledelsen.

Brasilianeren har ikke for vane å komme på scoringslista, og i dag fikk vi et eksempel på hvorfor. Et frispark fra Henderson landet perfekt på pannebrasken til midtbanespilleren. Men Tim Krul var med på notene, og vartet opp med en fin redning på forsøket.

Mamadou Sakho blir værende på sidelinja i tre-fire uker etter strekken han pådro seg i forrige ligakamp. Det er en perfekt anledning for Dejan Lovren til å vise seg fram fra en bedre side etter overgangen fra Southampton.

Snytt for straffe Men dersom kroaten fortsetter slik han gjorde i kveld spørs det hvor mange sjanser han får når Liverpool har alle midtstopperne skadefrie.

For det var en klønete takling av Lovren som sendte Perez i gresset like før hvilen. Dommer Lee Mason unnlot likevel å blåse på det som var et soleklart straffespark.

- Jeg har sett reprisene. Der så jegb det jeg trodde da hendelsen skjedde. Det var et soleklart straffespark, sier Newcastle-manager John Carver om episoden.

- Vi var heldige at det ikke ble blåst der. På en annen dag ville det kanskje blitt straffespark mot oss, sier Rodgers.

Newcastle ble til tider rundspilt, men skapte likevel to store muligheter mot slutten av omgangen. Simon Mignolet måtte ut i full strekk på en heading fra Perez.