MISTER FIRE KAMPER: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT / NTB Scanpix
MISTER FIRE KAMPER: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT / NTB ScanpixVis mer

Dommeren innrømmer: - Jeg lot spillet gå

Zlatan-utbruddet kunne vært unngått.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic fikk fire kampers utestengelse for uttalelsene han kom med etter kampen mot Bordeaux 15. mars.

- På 15 år har jeg aldri sett en god dommer i dette drittlandet. De fortjener ikke PSG, sa Ibrahimovic etter at dommer Lionel Jaffredo ikke blåste for det han mente var et klart tilbakespill til keeper som tok ballen med hendene.

Nå kommer det fram hvorfor kampdommeren ikke blåste, til tross for at han var fullt klar over tilbakespillet. Linjedommeren skal også ha sagt ifra om forseelsen til hoveddommeren via sin mikrofon.

Fordel - Jeg lot spillet gå fordi Ibrahimovic pådro seg et frispark. Jeg lar det gå, sier Jaffredo ifølge franske L'Equipe, gjengitt av Aftonbladet.

Dommeren brukte altså fordelsparagrafen i en situasjon like før ballen ble spilt tilbake til keeper.

Dersom dommeren hadde blåst frispark mot Zlatan med det samme, ville ikke den problematiske situasjonen oppstått.

Fire kamper Svensken kan spille lørdagens ligacupfinale mot Bastia, men mister fire ligakamper. Zlatan må også stå over Champions League-kampen mot Barcelona etter det røde kortet han pådro seg mot Chelsea.

Den franske avisa L'Equipe meldte i går at Zlatan har planer om å reise hjem til Sverige under suspensjonen, og at han har planer om å jakte elg. Problemet er bare at elgjakten i Sverige starter først i september..