Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dommeren knuste drømmen min

TIL-keeperen utvist da Gutan ble slått ut.

ETT MÅL UNNA: Sigurd Rushfeldt utliknet til 1-1, men det var ett mål for lite for Tromsø - som dermed ble slått ut av Athletic Bilbao. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
ETT MÅL UNNA: Sigurd Rushfeldt utliknet til 1-1, men det var ett mål for lite for Tromsø - som dermed ble slått ut av Athletic Bilbao. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

TROMSØ (Dagbladet.no): Tromsø - Athletico Bilbao 1-1, 3-4 sammenlagt.

Tromsø hadde ballen og spilt mest, men klarte ikke å slå Athletic Bilbao på Alfheim i kveld.
 
Dermed kvalifiserer de seg ikke til gruppespillet i Europaligaen.
 
Det ble en høydramatisk kamp på Alfheim. Bilbao fikk et kontroversielt straffespark, og Tromsø-keeper Sead Ramovic fikk rødt kort på overtid.
 
- Det franske dommeren var ikke god, sier TV 2-ekspert Frode Olsen.
 
- En godt gjennomført kamp av oss. Vi hadde sjanser til å avgjøre dette, men lyktes ikke helt, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.
 
Spansk optimisme
Ramovics røde kort fikk ingen betydning for kampen, siden det skjedde sekunder før slutt. Men det forteller mye om TIL-frustrasjonen. Publikum var rasende på dommeren og spillerne var også langt fra fornøyd. Veldig mye gikk baskisk vei og da en Bilbao-spiller brukte omtrent minuttet på å bli byttet ut på overtid kokte det over for Tromsø-målvakten - som forsøkte å dytte ham av banen.

- Hva skal jeg gjøre når dommeren knuser drømmen min. Det var helt vilt. Det var ingen straffe og han blåste hele tiden frispark, sier Ramovic til NTB.

Ramovic gikk også inn i gjestegarderoben og sa unnskyld til spilleren han dyttet.

- Alt er glemt nå. Han godtok unnskyldningen. Men dommeren knuste drømmen min, sier Tromsø-keeperen.

UTVIST: Sead Ramovic fikk rødt kort på overtid. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
UTVIST: Sead Ramovic fikk rødt kort på overtid. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Utgangspunktet for kampen var enkel. Tromsø måtte fram og score. Athletic Bilbao ledet 3-2 etter det første oppgjøret.
 
Og optimismen var stor hos de tilreisende fra spania. Rundt 15 spanske journalister og 100 supportere var på plass i Tromsø i kveld.
 
- Å tape mot TIL er krise, sa et knippe øldrikkende fans til lokalavisa Nordlys før kampen.
 
Mye på spill
Men Tromsø hadde en plan. Gutan skulle gå knallhardt ut og vise hvem som var sjefen på Alfheim. Det sto tross alt om et avansement til gruppespillet i Europaligaen og 15 millioner kroner i klubbkassa.
 
Og det annonserte stormløpet kom. Morten Moldskred hadde en kjempesjanse etter sju minutter. Han kom seg fri på venstrekanten, satte kursen for mål - men skuddet gikk utenfor. Tommy Knarvik fulgte opp fire minutter seinere. Heller ikke han hadde stilt inn siktet helt.
 
På dette tidspunktet kokte det på Alfheim, der samtlige sitteplasser - i underkant av 6000 - var utsolgt. Bilbao minnet ikke om et lag som vanligvis konkurrerer med Real Madrid og Barcelona i Primera Division.
 
Respekt
Baskerne hadde tydelig respekt for Tromsø. De tok seg god tid på dødballer. Det bidro til å svekke tempoet i kampen. Hadde det første kvarteret vært frisk, var underholdningen i resten av omgangen middelmådig. Dagbladets reporter noterte seg at en av de spanske utsendte både frøs og pustet tungt på pressetribunen.
 
Mye av spillet foregikk mellom de to 16-meterne. Den største sjansen i 1. omgang  kom i det 45. minutt. Moldskred herjet med Bilbao-forsvaret og sendte ballen til Joel Lindpere. Han flikket ballen, men dessverre for Tromsø: Utenfor.
 
- Bilbao virker ukomfortable, sa TV 2-ekspert Frode Olsen i pausen.
 
Press
2. omgang startet på samme som starten av kampen: Med Tromsø-press. Virkelig dramatisk ble det etter seks minutter, da Bilbao-keeper Gorka Iraizoz felte Morten Moldskred utenfor 16-meteren. Alfheim ropte på rødt kort, men den franske dommeren mente gult fikk holde.
 
Men det var gjestene som tok ledelsen etter 56 minutter. Dommeren mente at Miika Koppinen fikk ballen i hånda innenfor 16-meteren. Det førte til ville Tromsø-protester. Javier Martinez tok straffesparket - i mål.
 
- Vi ble sett på som en lilleputt i begge kampene. Det var ikke straffe. Jeg prøvde å blokkere, ballen gikk i hoften min og så var den så vidt borti armen. Jeg hadde armen inntil kroppen og fikk ikke gjort annet, sier Koppinen til NTB.

- Så du måtte rett og slett ha kappet den av?

- Ja, det måtte jeg ha gjort, sa finnen.

Da så utgangspunktet straks verre ut for Gutan. Men Sigurd Rushfeldt ville det annerledes. Bare fem minutter seinere headet han ballen i mål etter et innlegg fra Morten moldskred. 1-1. Sjelden har volumet på Alfheim vært høyere.
 
- Det er klart at dette er en bitter kveld. Nå må vi gjøre som de andre norske lagene; konsentrere oss om serien, sier Rushfeldt til NTB.

Scoringen virket som den reneste vitaminpillen på TIL-spillerne. De kjempet som elleve løver. Likevel holdt det ikke. Kampen endte 1-1. Dermed er Tromsø ute av Europaligaen for denne gang.
 
På samme måte som alle andre norske lag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling